Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις δραματικές ώρες που βίωσε ο 35χρονος άνδρας από την Ιεράπετρα, που είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca  για τον κορονοϊό τη Μεγάλη Πέμπτη και το πρωί της Δευτέρας 10 Μαΐου μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο με θρόμβωση στο αριστερό του πόδι, περιέγραψε στο Live News του Mega.

«Οι γιατροί δεν έδιναν και πολλές ελπίδες για το πόδι δηλαδή για να σωθεί», τόνισε ο 35χρονος. «Υπήρξε περίπτωση να ξυπνήσω και να μην είχα πόδι. Ευτυχώς επανήλθε», ανέφερε για την περιπέτειά του. Όπως είπε ο ίδιος, «με το που έγινε αφαίρεση της θρόμβωσης και κυκλοφόρησε το αίμα επανήλθε. Όταν άνοιξα τα μάτια μου από το χειρουργείο το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να κουνήσω τα δάχτυλά μου».

«Ήθελα να κάνω το εμβόλιο»

Ο 35χρονος άνδρας εισήλθε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου 11 ημέρες μετά τον εμβολιασμό του. «Ποτέ δεν ήμουν κατά του εμβολίου. Ήθελα να το κάνω το εμβόλιο γιατί έλεγα να το κάνουμε να ελευθερωθούμε για να τελειώνουμε όλοι από αυτό», είπε στο Mega. Σημείωσε ότι το πρώτο 24ωρο μετά τον εμβολιασμό του, εμφάνισε πυρετό, πονοκέφαλο και μυαλγία, συμπτώματα που - όπως εξήγησε ο ίδιος - δεν τον ανησύχησαν.

«Δεν μπορούσα να κουνήσω τα δάχτυλα του ποδιού μου»

Το πρωί της Δευτέρας (10/5), όμως, στο δρόμο για τη δουλειά ο 35χρονος ένιωσε ξαφνικό πόνο στο αριστερό του πόδι. «Δεν μπορούσα να κουνήσω καν τα δάχτυλα του ποδιού μου. Δεν ένιωθα καν σαν πόδι… είχε νεκρώσει εντελώς. Νόμιζα ότι έκοψε κάποιος τένοντας δηλαδή ένιωσα αυτή τη ζεστασιά και λέω εντάξει δεν πήγε το μυαλό μου κατευθείαν στην παρενέργεια του εμβολίου», ανέφερε. Με τη βοήθεια μιας φαρμακοποιού και κάποιων συναδέλφων του, μεταφέρθηκε (με ασθενοφόρο) στο ΠΑΓΝΗ όπου χειρουργήθηκε επί 3,5 ώρες και - ευτυχώς - για τον ίδιο όλα πήγαν καλά.

Όμως, εμφανίζεται πεπεισμένος πως πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου, μια πεποίθηση που - όπως υποστήριξε - ενστερνίζονται και οι θεράποντες γιατροί. «Οι γιατροί εδώ και στην Ιεράπετρα μου είπαν ότι είναι άμεση η σύνδεση δηλαδή είναι το εμβόλιο ξεκάθαρα γιατί δεν έχω κάποιο ιστορικό πιο πριν. Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι από το εμβόλιο, περιμένουμε τα εργαστηριακά αποτελέσματα για να είμαστε βέβαιοι». Ο 35χρονος θα παραμείνει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα πάρει στα χέρια του και τα εργαστηριακά αποτελέσματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA