Μενού
  • Α-
  • Α+

Το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά έφερε και πάλι στην επιφάνεια το θέμα της ελλιπούς αστυνόμευσης. Κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν στο Reader.gr μία συνεχόμενη αύξηση της εγκληματικότητας ειδικά από την περίοδο που έφυγε το αστυνομικό τμήμα από την περιοχή.

Αυτό ουσιαστικά επιβεβαίωσε και ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Δημήτρης Αποστολόπουλος, που μιλώντας στο OPEN ανέφερε πως η δύναμη της αστυνομίας για περιπολίες στη βορειοανατολική Αττική είναι μόλις τρία περιπολικά ανά βάρδια.

«Τα τμήματα παρουσιάζουν τεράστια έλλειψη προσωπικού» είπε ο κ. Αποστολόπουλος και προσέθεσε: «Λόγω της τεράστιας έλλειψης αστυνομικού προσωπικού μπορούν να βγουν μέχρι τρία περιπολικά ανά βάρδια συν κάποια από την Άμεση Δράση. Και η περιοχή είναι από τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού ως τον Ωρωπό και από τη Νέα Ιωνία ως την Παιανία».

Ενώ σχολιάζοντας αυτή την έλλειψη προσωπικού είπε πως οι αστυνομικοί: «Δεν απασχολούνται μόνο στη Βουλή ή σε πρόσωπα. Απασχολούνται και σε στατικούς στόχους όπως είναι οι επιχειρηματίες ή οι πολιτικοί. Οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις θα μπορούσαν να προσλάβουν και ιδιωτική ασφάλεια. Ο Αστυνομικός πρέπει να είναι στον δρόμο και στην κοινωνία. Έχει τύχει μέχρι και τρακάρουν για να πάνε πολύ γρήγορα σε περιστατικά».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το σχόλιο του δημοσιογράφου, βετεράνου του αστυνομικού ρεπορτάζ, Πάνου Σόμπολου που όπως είπε: «Έχουμε αναλογικά τη μεγαλύτερη αστυνομία σε αριθμό από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Την πολυπληθέστερη αλλά αστυνομικό δεν βλέπουμε στον δρόμο. Να βγάλουν αστυνομικούς που είναι στη... λούφα και να τους ρίξουν στον δρόμο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA