Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τη διάσωση ενός νεογέννητου κουταβιού, μόλις 2 μηνών, που ήταν πεταμένο στα σκουπίδια, μίλησε στο Reader ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. .Ο ηθοποιός ανάρτησε στο Instagram ένα βίντεο όπου μαζί με τη σύζυγό του, Λίνα Πρίντζου, βρήκαν το σκυλάκι και το έβαλαν σε μια κούτα για να το μεταφέρουν στο κτηνιατρείο. 

Στην περιγραφή του βίντεο, μάλιστα, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ανέφερε ότι με την σύζυγό του είχαν πάει να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Καθώς επέστρεφαν, σταμάτησαν σε αυτό το σημείο και άκουσαν το κουτάβι που έκλαιγε. «Εκανα το αυτονόητο. Είχαμε πάει με τη γυναίκα μου για το εμβόλιο και όπως πηγαίναμε, είδαμε κάποια αδέσποτα. Σκεφτήκαμε να πάρουμε κονσέρβες και στον γυρισμό να σταματήσουμε να τα ταΐσουμε. Όταν, λοιπόν, επιστρέψαμε και πήγαμε να τα ταΐσουμε, ακούσαμε το κλάμα του κουταβιού και εντελώς κατά μια ευτυχή συγκυρία, μπορέσαμε να το σώσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Reader ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Διαβάστε ακόμη: Ζώα συντροφιάς: Οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στο υπουργείο Εσωτερικών

Μάλιστα, ο ηθοποιός προσθέτει ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να βρεθεί κάποιος να υιοθετήσει το κουτάβι: «Είναι ένα θηλυκό σκυλάκι ούτε δύο μηνών, το έχουμε πάει στον κτηνίατρο για να γίνει αποπαρασίτωση και όλες οι εξετάσεις και έπειτα θα ψάξουμε για υιοθεσία. Θα θέλαμε πολύ να το κρατήσουμε εγώ και η γυναίκα μου, αλλά έχουμε δύο σκυλιά μεγαλόσωμα κι επειδή μένουμε σε διαμέρισμα, δεν είναι εύκολο. Θα κοινοποιήσουμε όσο μπορούμε για να βρεθεί σπίτι και είμαι αισιόδοξος πως σύντομα θα έχει έναν άνθρωπο να την αγαπάει».

https://www.instagram.com/p/CO75INunYLq/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο ίδιος έχει εδώ και κάποια χρόνια δύο σκυλιά με τη γυναίκα του. «Αργήσαμε πολύ εγώ και η γυναίκα μου να βάλουμε τα ζώα στη ζωή μας και το μετανιώνουμε, αλλά τότε φοβόμασταν την ευθύνη. Ευτυχώς, όμως, τα τελευταία 6 με 7 χρόνια έχουμε αυτές τις δύο ψυχές και τις νιώθουμε σαν παιδιά μας, είναι οικογένειά μας, σε βαθμό που όλα τα αδέσποτα εκεί έξω τα νιώθουμε σαν δικά μας. Ξέρετε, τα ζώα έχουν αισθήματα κι αν είχαν φωνή, αυτό που θα μας έλεγαν είναι ότι θέλουν να μας δώσουν αγάπη. Για μένα τα ζώα είναι καλύτερα από τους ανθρώπους γιατί μας μαθαίνουν πώς να αγαπάς χωρίς προσμονή για ανταλλάγματα και πώς να νιώθεις πλήρης που επικοινωνείς και δείχνεις σε κάποιον την αγάπη σου».

Ο ίδιος πάντως δε θέλει με τίποτα να θεωρηθεί ότι έκανε κάτι σπουδαίο. «Αν υπάρχει κάτι το σπουδαίο σε αυτό που κάναμε, δεν αφορά την πράξη μας, αλλά θα είναι σπουδαίο αν οι αναρτήσεις μας βοηθήσουν να βρεθεί σπίτι για τη σκυλίτσα. Είναι, επίσης, σπουδαίο ότι καταλάβαμε απ΄ αυτή την ανάρτηση πως υπάρχουν πάρα πολλοί σαν και μας εκεί έξω κι αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο. Αν θα μπορούσα να περάσω ένα μήνυμα είναι ότι ακόμα κι αν δεν μπορούμε να πάρουμε ένα αδέσποτο σπίτι μας, μπορούμε να το περιθάλψουμε με άλλους τρόπους. Να του δώσουμε τροφή και νερό, να του βάλουμε μια κουβέρτα για τον σκληρό χειμώνα...».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA