Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενθαρρυντικά τα νέα από μία νέα μελέτη για τη διάρκεια της προστασίας από τα αντισώματα είτε μετά από εμβολιασμό, είτε μετά από νόσηση, στην οποία αναφέρθηκε η Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορονοϊό. Η μελέτη έγινε σε επαγγελματίες υγείας που είχαν μολυνθεί και στη συνέχεια εμβολιάστηκαν και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα αντισώματα παραμένουν έως και 13 μήνες. 

«Πριν λίγες ημέρες προδημοσιεύτηκε μια πολυκεντρική μελέτη, με τίτλο “Τα αντισώματα παραμένουν μέχρι 13 μήνες και μειώνουν τον κίνδυνο της επαναλοίμωξης”. Η μελέτη συμπεριέλαβε πάνω από 1.300 άτομα που νόσησαν και εμβολιάστηκαν και είναι η πρώτη που μιλά για προστασία από την ανοσία μεγαλύτερη του ενός έτους» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Θεοδωρίδου.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: 1.402 τα νέα κρούσματα - 647 οι διασωληνωμένοι και 56 νέοι θάνατοι

«Η σύστασή μας είναι μετά από νόσηση, να γίνεται μία δόση εμβολίου», τόνισε η κυρία Θεοδωρίδου, λέγοντας πως με τα νέα στοιχεία καταρρίπτονται δύο επιχειρήματα όσων αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, ότι δηλαδή το εμβόλιο δεν προστατεύει για πολύ καιρό και ότι δεν «καλύπτει» τις μεταλλάξεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA