ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/05/2021 07:31

Γιώργος Καραϊβάζ: 40 ημέρες από τη δολοφονία - Σε «θολά νερά» οι έρευνες

Το «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος του δημοσιογράφου, αποτελεί μία από τις πιο δύσκολες υποθέσεις για την  ΕΛ.ΑΣ. - Ελάχιστα τα αξιοποιήσιμα στοιχεία για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Γιώργος Καραϊβάζ: 40 ημέρες από τη δολοφονία - Σε «θολά νερά» οι έρευνες
Η οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ στην κηδεία του δημοσιογράφου (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

«Πληροφορίες», ψίθυροι, φήμες, που ελάχιστα έχουν συνεισφέρει στην έρευνα της Ασφάλειας Αττικής για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, 40 ημέρες μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του στον Άλιμο.

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία Καραϊβάζ: Ενόχλησαν κάποιους τα κείμενα του Γιώργου - Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Από την πρώτη στιγμή στο Reader.gr είχαμε επισημάνει ότι τα «συμβόλαια θανάτου» είναι από τις πλέον δύσκολες υποθέσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν στην ΕΛ.ΑΣ. Κι αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί ακόμη το σκούτερ που χρησιμοποίησε το δίδυμο των δολοφόνων του Γιώργου Καραϊβάζ, παρότι έχουν περάσει περισσότερες από 5 εβδομάδες από το μοιραίο μεσημέρι της 9ης Απριλίου. Χαρακτηριστική είναι η αποστροφή του Απόστολου Λύτρα, δικηγόρου της οικογένειας του δημοσιογράφου, ότι: «Η Αστυνομία συνεχίζει τη συλλογή στοιχείων για τη δολοφονία, αλλά προς το παρόν δεν προκύπτει κάτι νέο από την έρευνα».

Αυτό τόσο για τους εκτελεστές του «συμβολαίου θανάτου» όσο και για τον ηθικό αυτουργό, καθώς η ανάλυση των κειμένων του Γιώργου Καραϊβάζ «έδειχνε» σε συγκεκριμένα πρόσωπα από την αθηναϊκή νύχτα, όμως είναι πολύ δύσκολο –εάν δεν ανοίξουν στόματα- να προκύψει εμπλοκή τους. Ακόμη και για τον δολοφόνο και τον οδηγό του σκούτερ, υπάρχουν κάποιες «πληροφορίες» που εξετάστηκαν από την Ασφάλεια Αττικής, ωστόσο, πέραν του ότι πιθανότατα είναι αλλοδαποί με χρόνια παρουσία στην Ελλάδα και στο έγκλημα, δεν έχει προκύψει κάτι περισσότερο.

Είναι προφανές ότι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κρατούν και κρυφά χαρτιά, με τα διαθέσιμα στοιχεία να είναι περισσότερα απ’ αυτά που μπορεί να γνωστοποιήσει στα ΜΜΕ. Επίσης, σε καμία περίπτωση η έρευνα δεν μπαίνει στο αρχείο, ωστόσο, όσο περνάει καιρός κι απομακρυνόμαστε χρονικά από τα γεγονότα ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΙΒΑΖ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ