Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας κατάφερε να συλλάβει δύο άτομα, τα οποία επιχείρησαν να αρπάξουν το κινητό τηλέφωνο μίας κοπέλας προσποιούμενοι τους διανομείς διαφημιστικών φυλλαδίων στην Καλλιθέα

Διαβάστε ακόμη: Γιώργος Καραϊβάζ: 40 ημέρες από τη δολοφονία - Σε «θολά νερά» οι έρευνες

Το περιστατικό συνέβη στην πλατεία Κύπρου, την ώρα που η κοπέλα γευμάτιζε σε εστιατόριο της περιοχής. Ο αστυνομικός, που υπηρετεί στο Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, έκρινε ύποπτες τις κινήσεις των δύο ατόμων καθώς πέταξαν πάνω στο τραπέζι πλήθος διαφημιστικών φυλλαδίων, «σκεπάζοντας» το κινητό τηλέφωνο με σκοπό να το κλέψουν. Αφού τους ακινητοποίησε, κάλεσε συναδέλφους του της Άμεσης Δράσης και οι δύο κακοποιοί οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος, καθώς για την περιπτωση τους διεξάγονταν ήδη αστυνομικη έρευνα, για τουλάχιστον τρία παρόμοια περιστατικά. 

Πρόκειται για δύο νεαρούς Ρουμάνους ο ένας ηλικίας 21 ετών, ενώ δεύτερος είναι ή 17 ή 19 ή 27 ετών, καθώς έχει δηλώσει 3 διαφορετικά ονοματεπώνυμα και στοιχεία ταυτότητας σε παλαιότερες προσαγωγές ή συλλήψεις του. Οι δράστες στόχευαν στα κινητά μεγάλης αξίας, ακόμη και άνω των 1.000 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν είτε σε ιδιώτες είτε σε καταστήματα μεταχειρισμένων κινητών τηλεφώνων. 

Σε ορισμένες περιπτώσεις κλοπών  οι κινήσεις τους έχουν καταγραφεί από κλειστά κυκλώματα ασφαλείας, με το υλικό να βρίσκεται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη, ενώ η έρευνα για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες υποθέσεις συνεχίζεται.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA