Μενού
  • Α-
  • Α+

Εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του πρώην υπουργού, Σήφη Βαλυράκη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός την Κυριακή 24 Ιανουαρίου κοντά σε σύμπλεγμα νησίδων απέναντι από την Ερέτρια ενώ είχε βγει για ψάρεμα στον Ευβοϊκό. Όπως αποκάλυψε μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο κουνιάδος του Σήφη Βαλυράκη, Θανάσης Παπαθεοδώρου, οι συγγενείς του εκλιπόντος στρέφονται κατά των Αρχών που χειρίζονται την υπόθεση.

Διαβάστε ακόμη: Συναγερμός για εξαφάνιση 30χρονου στο Μεταξουργείο

Ο κ. Παπαθεοδώρου καταγγέλλει ότι υπήρξε μάρτυρας που αποκάλυψε τα ονόματα των δραστών που ευθύνονται για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη και δεν κλήθηκαν από τον εισαγγελέα για διευκρινίσεις.

«Τα βλέπουμε και τα έχουμε δει όλα. Τέσσερις μήνες έχουν περάσει από την δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη και είναι πάρα πολύ χρόνος. Δεν έχει προχωρήσει καμία διαδικασία που θα έπρεπε, ούτε έχει γίνει ούτε άσκηση ποινικής δίωξης για έγκλημα» είπε αρχικά ο κ. Παπαθεοδώρου. «Εγώ κατέθεσα στον Άρειο Πάγο, μήνυση κατά του εισαγγελέα Χαλκίδας που έχει το θέμα για παράβαση καθήκοντος και για διακεκριμένη κατάχρηση εξουσίας» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο πλήθος εμπειρογνωμόνων που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, καταγγέλλει ότι «χρειάστηκε να ασχοληθούν πολλοί, γιατί ήθελαν να αποκρύψουν στοιχεία. Στο σκάφος του Σήφη έχει αλλοιωθεί το σύστημα ασφαλείας χωρίς κανένα λόγο».

«Προσπαθούν με κάθε τρόπο να αναδείξουν το έγκλημα ως ατύχημα αλλά αυτό δεν θα μπορέσει να γίνει. Θα ασκηθούν όσες διώξεις είναι απαραίτητες» είπε και κατήγγειλε ότι «ο εισαγγελέας Χαλκίδας είναι συνένοχος. Έχουν υπάρξει δύο μάρτυρες, ο τελευταίος πριν ένα μήνα, ο οποίος έδωσε τα ονόματα των δραστών. Πίστευα ότι θα πρέπει να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και δεν τους έχει καλέσει να τους ρωτήσει εάν ισχύει αυτό. Ο φάκελος πρέπει να πάει σε ανακριτή και όπου κρίνουν αναγκαίο οι δικηγόροι».

«Δεν είναι θέμα δύο ψαράδων, αλλά συμμορίας» σημείωσε ο κουνιάδος του Σήφη Βαλυράκη και ξεκαθάρισε πως «η οικογένεια δεν έχει γνώση της δικογραφίας και για αυτό το καθυστερούν. Εμείς δεν έχουμε εικόνα για τις έρευνες και τις μαρτυρίες. Η δικογραφία δεν έχει πάει στην εισαγγελία, την φυλάνε στην Ερέτρια».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA