Μενού
  • Α-
  • Α+

Συμπτώματα θρόμβωσης εμφάνισαν δύο μητέρες στην Κρήτη, μετά τον εμβολιασμό τους με AstraZeneca, οι οποίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Ηρακλείου στην Κρήτη, ενώ οι γιατροί προσπαθούν αν διαπιστώσουν αν η κατάστασή τους συνδέεται με το εμβόλιο.

Διαβάστε ακόμη: AstraZeneca: Συγγενείς 47χρονης καταγγέλλουν πως υπέστη εγκεφαλικό και παράλυση μετά το εμβόλιο

Η 44χρονη μητέρα μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου στις 12 Μαΐου, έξι μέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca καθώς εμφάνισε συμπτώματα θρομβοπενίας και έκτοτε νοσηλεύεται στην αιματολογική κλινική.

Σοβαρότερη κρίνεται η κατάσταση της 47χρονης μητέρας, η οποία νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ πριν από 15 ημέρες, καθώς εμβολιάστηκε και την ίδια μέρα εμφάνισε υψηλό πυρετό. Στη συνέχεια υπέστη εγκεφαλικό και εμφάνισε συμπτώματα παράλυσης στην αριστερή της πλευρά. Οι αξονικές τομογραφίες έδειξαν θρόμβο στο κεφάλι.

Και οι δύο περιπτώσεις εξετάζονται με προσοχή και γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν άμεση σχέση με το εμβόλιο.

Τα τελευταία νέα για την υγεία τους

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη, που μίλησε στο Live News, δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν υπάρχει σύνδεση των συμπτωμάτων της 47χρονης με τον εμβολιασμό της. Αναμένονται σε 48 ώρες τα αποτελέσματα των εξετάσεων που θα έρθουν από την Αθήνα και ο κ. Χαλκιαδάκης εξέφρασε την άποψη ότι η γυναίκα θα αποκατασταθεί σιγά-σιγά πλήρως, καθώς υπάρχει μια ελαφριά βελτίωση στην υγεία της.

Όσον αφορά στην 44χρονη είναι ήδη καλύτερα καθώς το πρόβλημά της δεν ήταν τόσο σοβαρό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA