Μενού
  • Α-
  • Α+

Άνοιξε σήμερα Παρασκευή 21 Μαΐου, η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στις ηλικίες 40 - 44 ετών, στα πλαίσια της επιχείρησης «Ελευθερία», εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Στο αμέσως επόμενο διάστημα το ίδιο θα συμβεί και για τις ηλικίες 35 - 39 και 30 - 34, ενώ όπως όλα δείχνουν, μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί για τους 20άρηδες. 

Διαβάστε ακόμη: Εμβόλιο: Νέο συμβόλαιο της Κομισιόν με Pfizer/BioNTech για 1,8 δισ. δόσεις μέχρι το 2023

Όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 40-44, μέχρι τώρα μπορούσαν να κάνουν μόνο το εμβόλιο της AstraZeneca και από σήμερα 21 Μαΐου μπορούν να εμβολιαστούν με Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson. Αξίζει, μάλιστα, να τονιστεί ότι αρκετοί ήταν αυτοί που δεν εμβολιάζονταν με το Moderna και περίμεναν το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια. Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, από τις αρχές Μαΐου, είχε κάνει γνωστό ότι όλα τα εμβόλια θα ανοίξουν μέχρι το τέλος του μήνα. 

Εμβολιασμοί 

Μέχρι την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, είχαν πραγματοποιηθεί 4.716.739 εμβολιασμοί σε όλη την Ελλάδα. Με τουλάχιστον μία δόση έχουν εμβολιαστεί 3.044.725 πολίτες ενώ 1.743.394 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. 

Στην Ελλάδα λειτουργούν 1.517 εμβολιαστικά κέντρα και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί από τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα αλλά και λόγω του προγράμματος «Γαλάζια Ελευθερία», που αφορά τον εμβολιασμό των κατοίκων στα εξής νησιά: Ρόδος, Κέρκυρα, Λέσβος, Χίος, Ζάκυνθος, Σαλαμίνα, Κεφαλονιά, Κως, Σάμος, Λευκάδα, Σύρος, Νάξος, Σαντορίνη, Λήμνος, Κάλυμνος, Θάσος, Μύκονος, Πάρος, Αίγινα. 

Σημειώνεται πως το μονοδοσικό εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson θα χορηγείται από εδώ και στο εξής μόνο στους κατοίκους των νησιών και όχι στην ενδοχώρα προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο «Γαλάζια Ελευθερία» μέχρι το τέλος Ιουνίου.  Αλλωστε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού πως με την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» η χώρα μπορεί να ανοίξει με ασφάλεια και ξεκαθάρισε πως ο τουρισμός είναι βασικός πυλώνας της ελληνική οικονομίας.

Πώς κλείνουμε και πώς αλλάζουμε το ραντεβού 

Οι πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν, μπαίνουν στο emvolio.gov.gr και αναγράφοντας τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ τους βλέπουν το εμβολιαστικό κέντρο και τις ημερομηνίες εμβολιασμού τους και κλείνουν ηλεκτρονικά τα ραντεβού.

Επίσης οδηγίες για τους πολίτες που είναι πολύ πιθανό να χάσουν το προγραμματισμένο ραντεβού τους, υπάρχουν στο emvolio.gov.gr. Παρακάτω, παρουσιάζονται αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει όποιος χάσει τον προγραμματισμένο εμβολιασμό του:

Τα βήματα:

Αρχικά μπαίνετε στην πλατφόρμα https://emvolio.gov.gr.

Στη συνέχεια ακολουθείτε τη διαδικασία της πρώτης φοράς για τον προγραμματισμό του ραντεβού.

Η διαδικασία για ραντεβού για εμβολιασμό

  • Το πρώτο βήμα γίνεται στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr

  • Στη συνέχεια εισάγουμε AMKA και ΑΦΜ ή επώνυμο

Image removed.

  • Μπαίνουμε στη σχετική εφαρμογή

Image removed.

  • Εκεί ζητούνται οι κωδικοί του TAXΙS Net

  • Γίνεται η σχετική επιβεβαίωση

Image removed.

  • Επιβεβαιώνουμε τα στοιχεία

Image removed.

  • Επιλέγουμε εμβολιαστικό κέντρο καθώς και τη διαθέσιμη ημερομηνία

Image removed.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA