Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε λειτουργία τίθενται, λίγο πριν ξεκινήσουν οι πανελλήνιες εξετάσεις 2021, οι τηλεφωνικές γραμμές για πληροφορίες και ψυχολογική υποστήριξη των υποψηφίων και των οικογενειών τους. Οι τηλεφωνικές γραμμές που ανοίγουν σήμερα, 21 Μαΐου, προσφέρουν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, υποστήριξη σε μαθητές και μαθήτριες της Γ' Λυκείου κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο των Πανελληνίων εξετάσεων. Οι υποψήφιοι στις πανελλήνιες μπορούν, μέσω των τηλεφωνικών γραμμών να λάβουν βοήθεια για τη διαχείριση του άγχους τους ενώ και οι οικογένειές του μπορούν να μάθουν πώς να υποστηρίξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα παιδιά τους.

Διαβάστε ακόμη: Πανελλήνιες 2021: Ο αριθμός των εισακτέων και η ελάχιστη βάση εισαγωγής ανά σχολή

Οι γραμμές υποστήριξης στελεχώνονται από συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού και εξειδικευμένους υπαλλήλους στα θέματα για τις πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς και ειδικούς στην ψυχική υγεία, μέσω των κατά τόπους Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Το υπουργείο διευκρινίζει ότι οι ενδιαφερόμενοι (μαθητές, γονείς κ.τ.λ.) μπορούν να απευθύνονται και σε άλλη Διεύθυνση Εκπαίδευσης ή ΚΕΣΥ από αυτές στις οποίες υπάγονται γεωγραφικά, ανάλογα με το ωράριο κοινού που τους εξυπηρετεί.

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας έχει αναρτηθεί πίνακας με αναλυτικά στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνα/mail) ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και ανά κατηγορία ερωτήματος (θέματα για πανελλήνιες εξετάσεις/θέματα Ψυχολογικής Στήριξης), καθώς και με τις ώρες λειτουργίας κάθε δομής.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA