Μενού
  • Α-
  • Α+

Στόχος αγνώστων έγιναν γύρω στη 01:40 δύο χώροι - καταστήματα που ανήκουν στη σύζυγο του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, στην οδό Φορμίωνος στο Παγκράτι.

Διαβάστε ακόμη: Άρση lockdown: Τα επόμενα βήματα - Πότε ανοίγουν γυμναστήρια, συναυλίες, μουσική στην εστίαση

Στις δύο περιπτώσεις, οι άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς –αποτελούμενους από γκαζάκια- που εξερράγησαν. Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε έξω από γυμναστήριο, ενώ η δεύτερη έξω από κατάστημα με ρούχα, προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές στις βιτρίνες και στις προσόψεις. 

Χρειάστηκε, μάλιστα, να παρέμβει η Πυροσβεστική (7 πυροσβέστες με 2 οχήματα) προκειμένου να σβήσουν οι εστίες φωτιάς που άναψαν. Στο σημείο βρέθηκε και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που περισυνέλλεξε υπολείμματα των αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών. Λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί προχώρησαν σε 5 προσαγωγές ατόμων από την περιοχή, που όπως αποδείχτηκε δεν είχαν σχέση με το περιστατικό και αφέθηκαν ελεύθεροι. Προανάκριση για το διπλό «χτύπημα» διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA