Μενού
  • Α-
  • Α+

«Σε κάποιο βαθμό μπορεί να μεταδώσει τον ιό και ο εμβολιασμένος» ξεκαθαρίζει ο πρύτανις του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, για την πορεία του κορονοίού και των εμβολιασμών, ξεκαθαρίζοντας πως αν δεν αποκτήσουμε σημαντικό ποσοστό συλλογικής ανοσίας, είναι χρήσιμο να μην υπάρχουν σαφείς διακρίσεις μεταξύ εμβολιασθέντων και μη. 

Διαβάστε ακόμη: Εμβόλιο: Ερευνάται θρόμβωση σε 48χρονη έπειτα από Johnson & Johnson - Τι απαντά ο Βασιλακόπουλος

Σχετικά με την πανδημία, ξεκαθάρισε ότι «υπάρχει ένας ενθουσιασμός στους νέους που προστρέχουν να εμβολιαστούν και είναι σημαντικό τον επόμενο δίμηνο να έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες», 

Για την 44χρονη που δίνει μάχη με την ζωή μετά από θρομβώσεις που εμφάνισε από το εμβόλιο της AstraZeneca, o κ. Δημόπουλος διασαφηνίζει ότι δεν έχουμε την ευχέρεια να μην χρησιμοποιήσουμε τα εμβόλια της AstraZeneca, διότι οφείλουμε να εμβολιαστούμε. Παρόλα αυτά, αν κάποιος εμφάνισε θρόμβωση μετά την πρώτη δόση της AstraZeneca, μπορει να επιλέξει άλλο εμβόλιο για την δεύτερη. 

Τέλος, το επίπεδο εμβολιασμού το φθινόπωρο, τα επίπεδα της πανδημίας στον κόσμο και οι μεταλλάξεις που θα επικρατήσουν, θα καθορίσουν αν θα υπάρξει τέταρτο κύμα πανδημίας μετά το πέρας του καλοκαιριού. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA