Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς έχουν μπει τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα, τη στιγμή που η πρεμιέρα για τις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις έχει οριστεί στις 14 Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμη: Σχολεία: Ποια τμήματα θα είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων κορονοϊού την Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Παιδείας, η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια δεν θα είναι ενιαία, καθώς αντί για τις 11 Ιουνίου, τα Λύκεια θα κλείσουν 9 ημέρες νωρίτερα, δηλαδή στις 2 του μήνα. Ο κύριος λόγος της αλλαγής είναι τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία.

«Ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2020-2021 των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Ειδικών Γυμνασίων, ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 11η Ιουνίου 2021, ημέρα Παρασκευή. Για τη Γ’ τάξη των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2020 – 2021 ορίζεται η 2α Ιουνίου 2021, ημέρα Τετάρτη», αναφέρεται στη σχετική απόφαση.

Τέλος, όσον αφορά στη νέα σχολική χρονιά 2021-2022, αρμόδια υφυπουργός Ζέττα Μακρή ξεκαθάρισε ότι τα σχολεία δεν πρόκειται να ξανανοίξουν πριν από τον Σεπτέμβρη, όμως τόνισε πως ακόμα δεν έχει αποφασιστεί η σχετική ημερομηνία.

Πότε αρχίζουν οι Πανελλήνιες

Στις 14 Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Γενικής Παιδείας, για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων. Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ.

Στα επαγγελματικά λύκεια, οι εξετάσεις αρχίζουν μια ημέρα αργότερα, στις 15 Ιουνίου, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι 4 ώρες.

Αναλυτικά, οι ημερομηνίες:

  • 2 Ιουνίου: Τέλος μαθημάτων στα Λύκεια
  • 11 Ιουνίου: Τέλος μαθημάτων στα Γυμνάσια
  • 25 Ιουνίου: Τέλος μαθημάτων στα Δημοτικά σχολεία
  • 14 - 22 Ιουνίου: Πανελλήνιες εξετάσεις στα Γενικά Λύκεια
  • 15-28 Ιουνίου: Πανελλήνιες εξετάσεις στα ΕΠΑΛ
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA