Μενού
  • Α-
  • Α+

«Συγγνώμη» ζήτησε ο 47χρονος αστυνομικός από τη Ρόδο που εμβόλισε το ΙΧ αυτοκίνητο του αστυνομικού διευθυντή Δωδεκανήσου ενώ πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021. 

Διαβάστε ακόμη: Ρόδος: Η στιγμή που ο Υπαστυνόμος Β' σπάει με βαριοπούλα το αυτοκίνητο του αστυνομικού διευθυντή

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, ο αστυνομικός ζήτησε συγγνώμη και είπε πως θα καλύψει το κόστος των ζημιών που προκάλεσε, ενώ ανέφερε ότι θα πληρώσει την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη σε περίπτωση που του ζητηθεί. Ο 47χρονος κατηγορείται για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξη της λειτουργίας της υπηρεσίας, εξύβριση, απειλή και φθορά ξένης περιουσίας κατ’ εξακολούθηση.

Η επίθεση με τη βαριοπούλα 

Ο 47χρονος αστυνομικός σε κατάσταση «αμόκ» εμβόλισε το ΙΧ αυτοκίνητο του αστυνομικού διευθυντή Μιχάλη Καληωράκη που ήταν σταθμευμένο στην είσοδο της Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, ενώ στη συνέχεια κρατώντας βαριοπούλα του προκάλεσε περαιτέρω ζημιές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνέχεια ανέβηκε στον πρώτο όροφο όπου στεγάζεται το γραφείο του αστυνομικού διευθυντή, κρατώντας στο δεξί του χέρι τη βαριοπούλα και έχοντας στη θήκη μέσα από την μπλούζα του το υπηρεσιακό του περίστροφο το οποίο είχε μία σφαίρα.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν στον εισαγγελέα δύο αστυνομικοί, ο 47χρονος φέρεται να έβριζε και να απειλούσε τον αστυνομικό διευθυντή, να έσπασε το τζάμι στην είσοδο του γραφείου και να προκάλεσε υλικές ζημιές με τη βαριοπούλα.  Σύμφωνα με το rodiaki.gr, ανάμεσα στον αστυνομικό διευθυντή και τον 47χρονο υπήρχε τα τελευταία χρόνια έντονη υπηρεσιακή διαμάχη με τον δεύτερο να ζητά την ψυχιατρική εξέταση του πρώτου. 

Στο μεταξύ, ο αστυνομικός διευθυντής Δωδεκανήσου Μιχάλης Καληωράκης διά των δικηγόρων του έκανε δήλωση στο δικαστήριο παράστασης προς υποστήριξη των κατηγοριών: Φθοράς ξένης περιουσίας, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και εξύβρισης.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το περιστατικό: 

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, ανακοινώνεται ότι, για περιστατικό πρόκλησης φθορών που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στην έδρα της Α’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκάνησου στη Ρόδο, συνελήφθη αστυνομικός, που υπηρετεί στο νησί.

Σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία και παράλληλα κινείται η διαδικασία για τη διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης. Ο εν ενεργεία αστυνομικός, κρατώντας στα χέρια του βαριοπούλα πλησίασε το αυτοκίνητο λίγο μετά τις 10:30 το πρωί και βρισκόμενος σε κατάσταση εκτός ελέγχου, άρχισε να προκαλεί τεράστιες ζημιές σε αυτό. Αμέσως μετά, παίρνοντας φόρα με το αγροτικό του αυτοκίνητο, εμβόλισε το αυτοκίνητο του αστυνομικού διευθυντή αρκετές φορές. 

Συνάδελφοί του κινητοποιήθηκαν και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν λίγα λεπτά αργότερα αφού όμως είχε ολοκληρώσει το "έργο του". Το γεγονός έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση, καθώς θα μπορούσαν να είχαν συμβεί και χειρότερα.  Ανάμεσα στον αστυνομικό διευθυντή και τον υφιστάμενό του, υπήρχε τα τελευταία χρόνια έντονη υπηρεσιακή διαμάχη, γεγονός που υποχρέωσε τον Αστυνομικό Διευθυντή πρόσφατα να κινήσει διαδικασία ψυχιατρικής έρευνας σε βάρος του. Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι τον εξόργισε με αποτέλεσμα να αντιδράσει με αυτό τον τρόπο. 

Ο αστυνομικός συνελήφθη λίγο αργότερα και παραπέμπεται στη δικαιοσύνη όπως ανακοίνωσε επίσημα η αστυνομία. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA