Μενού
  • Α-
  • Α+

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση για την επιδημία του κορονοϊού και για το εμβόλιο της AstraZeneca, η Επιτροπή αποφάσισε ότι τα οφέλη από τον εμβολιασμό υπερτερούν του συνδρόμου TTS, θρομβώσεων και θρομβοπενίας και θα συνεχιστεί το ισχύον πρόγραμμα, χωρίς αλλαγές στα όρια ηλικίας.

Διαβάστε ακόμη: Εμβολιασμοί: 29 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στους 30 - 34

Όπως έγραφε νωρίτερα το Reader.gr, η επιτροπή είχε αποφασίσει να μην υπάρξουν αλλαγές στα όρια ηλικίας για τη χορήγηση του AstraZeneca καθώς- παρά τα περιστατικά θρομβώσεων που προκλήθηκαν - δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό στοιχείο που να δείχνει ότι ευθύνεται το εμβόλιο 

Θεοδωρίδου για εμβόλιο AstraZeneca: Καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας

H πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, αναφέρθηκε στην απόφαση της Επιτροπής σχετικά με τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca «Μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί 5 περιπτώσεις θρόμβωσης μετά το εμβόλιο της Astrazeneca. Από αυτές, οι 4 εκδηλώθηκαν σε γυναίκες και μία σε άνδρα 35 ετών. Ένας ασθενής ανάρρωσε, τρεις νοσηλεύονται και μία γυναίκα δυστυχώς κατέληξε. Συγκριτικά, 62 γυναίκες 30-49 ετών νοσηλεύθηκαν το τελευταίο δίμηνο και 28 κατέληξαν. Σύμφωνα με τα παραπάνω, η Επιτροπή κρίνει ότι το όφελος του εμβολιασμού υπερτερεί του κινδύνου για θρομβώσεις. Λαμβάνοντας υπόψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα και την τρέχουσα διασπορά, συστήνεται η συνέχιση του εμβολιασμού με το ισχύον πρόγραμμα», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Θεοδωρίδου.

Στη συνέχεια η κυρία Θεοδωρίδου στάθηκε στις γυναίκες κάτω των 50 ετών, αναφέροντας: «Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος σε γυναίκες κάτω των 50 και τα εμβόλια MRNA είναι διαθέσιμα σε άτομα όλων των ηλικιών. Σε ό, τι αφορά τη δεύτερη δόση, συστήνεται η συνέχιση του εμβολιασμού με το ίδιο εμβόλιο, καθώς η πιθανότητα εμφάνισης θρόμβωσης μετά τη δεύτερη δόση είναι εξαιρετικά μικρή».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA