ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/05/2021 18:05

Εμβολιασμοί: 29 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στους 30 - 34

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά το πρόγραμμα των εμβολίων κατά του κορονοϊού στη χώρα μας - Ηδη από το Σάββατο, 29 Μαΐου, ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τις ηλικιακές ομάδες 30 - 34 - Ολα τα στοιχεία που παρουσίασε για την πανδημία στη χώρα μας ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

Εμβολιασμοί: 29 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στους 30 - 34
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Το Σάββατο, 29 Μαΐου, ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια κατά του κορονοϊού για τις ηλικίες 30 έως 34 ετών, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στην έκτακτη ενημέρωση για την πανδημία στη χώρα μας. Αυτό σημαίνει ότι οι νέοι από 30 έως 34 ετών θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους για όλα τα εμβόλια και συγκεκριμένα για τα Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας για να κλείνουν τα ραντεβού τους οι νέοι από 35 έως 39 για όλα τα εμβόλια κατά του κορονοϊού την Τετάρτη, 26 Μαΐου, η κυβέρνηση προχωρά με ταχείς ρυθμούς στο άνοιγμα των εμβολιασμών με όλα τα εμβόλια. Μιλώντας για τις ηλικίες 35-39 που από σήμερα μπορούν να επιλέξουν εμβολιασμό με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, ο κ. Κικίλιας είπε πως κλείστηκαν 102.000 ραντεβού από το πρωί.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε ότι ο μέσος όρος των ημερήσιων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού έχει πέσει στα 1.775 την ήμερα, σαφώς κάτω από τα 2.000. Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι πλέον στα 37 έτη και συνεχίζεται η αύξηση στις νεαρότερες ηλικίες. Ο δείκτης θετικότητας είναι σταθερά κάτω από το 4%. Σε όλες τις περιφέρειες παρουσιάζεται σταθεροποίηση η μείωση των κρουσμάτων, «χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τελειώσαμε με την πανδημία». Οι νοσηλευόμενοι είναι 3.047 και παρουσιάζουν σημαντική μείωση, όπως και ο αριθμός νέων εισαγωγών, με μέσο όρο πλέον στις 244 την τελευταία εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ