Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Σάββατο, 29 Μαΐου, ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια κατά του κορονοϊού για τις ηλικίες 30 έως 34 ετών, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στην έκτακτη ενημέρωση για την πανδημία στη χώρα μας. Αυτό σημαίνει ότι οι νέοι από 30 έως 34 ετών θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους για όλα τα εμβόλια και συγκεκριμένα για τα Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson

Μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας για να κλείνουν τα ραντεβού τους οι νέοι από 35 έως 39 για όλα τα εμβόλια κατά του κορονοϊού την Τετάρτη, 26 Μαΐου, η κυβέρνηση προχωρά με ταχείς ρυθμούς στο άνοιγμα των εμβολιασμών με όλα τα εμβόλια. Μιλώντας για τις ηλικίες 35-39 που από σήμερα μπορούν να επιλέξουν εμβολιασμό με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, ο κ. Κικίλιας είπε πως κλείστηκαν 102.000 ραντεβού από το πρωί.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε ότι ο μέσος όρος των ημερήσιων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού έχει πέσει στα 1.775 την ήμερα, σαφώς κάτω από τα 2.000. Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι πλέον στα 37 έτη και συνεχίζεται η αύξηση στις νεαρότερες ηλικίες. Ο δείκτης θετικότητας είναι σταθερά κάτω από το 4%. Σε όλες τις περιφέρειες παρουσιάζεται σταθεροποίηση η μείωση των κρουσμάτων, «χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τελειώσαμε με την πανδημία». Οι νοσηλευόμενοι είναι 3.047 και παρουσιάζουν σημαντική μείωση, όπως και ο αριθμός νέων εισαγωγών, με μέσο όρο πλέον στις 244 την τελευταία εβδομάδα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA