Μενού
  • Α-
  • Α+

Η επιχείρηση «Ελευθερία» είναι σε πλήρη εξέλιξη με τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού να συνεχίζονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Παρασκευή, 28 Μαΐου, άνοιξε η πλατφόρμα για να κλείνουν ραντεβού για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού οι νέοι άνω των 18 ετών με το μονοδοσικό Johnson & Johnson. Το πρωί του Σαββάτου, 29 Μαΐου, άνοιξε, επίσης, η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr για να μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους οι νέοι 30 – 34 ετών για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια κατά του κορονοϊού (Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson και AstraZeneca). 

Διαβάστε ακόμη: Σαρηγιάννης στο Reader: 4ο κύμα κορονοϊού τον Νοέμβριο - Μεγάλος ο κίνδυνος για τους μη εμβολιασμένους

Την Τετάρτη, 26 Μαΐου, άνοιξε και η πλατφόρμα για τους 35 – 39 ετών για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια ενώ πέντε μέρες νωρίτερα είχε ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες από 40 έως 44 ετών για όλα τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Προχωρά η επιχείρηση «Ελευθερία»

Οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού προχωρούν αρκετά γρήγορα. Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον επταήμερο κυλιόμενο μέσο όρο εμβολιασμών ανά 100.000 κατοίκων, βρίσκεται στην τρίτη θέση στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Επίσης, στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του η Ελλάδα είναι στην πέμπτη θέση από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μόνο την Παρασκευή, 28 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν:

  • 96.750 εμβολιασμοί μόνο την Παρασκευή
  • 5.402.105 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά
  • 3.532.565 εμβολιασμοί με τουλάχιστον μία δόση έχουν πραγματοποιηθεί
  • 1.967.849 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί

Γεωργαντάς: Ξεπερνάμε σήμερα τα 2.000.000 πλήρως εμβολιασμένων

«Σήμερα θα ξεπεράσουμε τα 2 εκατομμύρια πολιτών που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι», τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. Ο κ. Γεωργαντάς εξήγησε πως όταν βεβαιώνεται η ροή των εμβολίων αυξάνεται και ο αριθμός των εμβολιασμών.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε ότι ουσιαστικά όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών μπορούν να εμβολιαστούν, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα τον Ιούνιο θα έχει άλλη εικόνα. Αναφερόμενος στο πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού, το όποιο θα τεθεί επισήμως σε ισχύ στην Ευρωπαϊκή Ενωση την 1η Ιουλίου, τόνισε ότι δεν αποτελεί προϋπόθεση για τις μετακινήσεις, αλλά τις διευκολύνει αποτελώντας μία λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για τους κατόχους του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA