Μενού
  • Α-
  • Α+

Η άτυχη 44χρονη από την Κρήτη μετά  τον εμβολιασμό της ενάντια στον κορονοϊό με το εμβόλιο της AstraZeneca στις 6 Μαΐου, εμφάνισε το σύνδρομο VITT - θρόμβωση και θρομβοπενία – και από τις 20 Μαΐου νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο ΠΑΓΝΗ. Το νοσοκομείο εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το θάνατο της 44χρονης εκφράζοντάς συλλυπητήρια στην οικογένεια της γυναίκας.

Διαβάστε ακόμη: Κρήτη: «Nα μην έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους» - Τι έγραψε ο σύζυγος της 44χρονης που πέθανε μετά το εμβόλιο AstraZeneca

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Με ιδιαίτερη θλίψη αναφέρουμε μετά από πολυήμερη μάχη, την κατάληξη της ασθενούς Μ.Ε. 44 ετών στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Η ώρα θανάτου προσδιορίζεται στις 30/5/2021 και ώρα 23:05 μ.μ., ως ώρα πιστοποίησης εγκεφαλικού θανάτου. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια για την απώλειά της και ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη και κουράγιο σε όλη την οικογένεια», αναφέρει η ανακοίνωση σύμφωνα με το ekriti.gr.

Η 44χρονη Γλυκερία ήταν μητέρα τριών παιδιών, έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca στις 6 Μαΐου, ωστόσο λίγες μέρες αργότερα άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία. Επτά ημέρες έπειτα αργότερα άρχισε να εκδηλώνει τα πρώτα συμπτώματα, μεταφέρθηκε στις 12 Μαΐου στο «Bενιζέλειο», όπου και έγινε εισαγωγή της στην Αιματολογική Κλινική, με τους γιατρούς να παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας της. Στη συνέχεια, ωστόσο, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ραγδαία, και στις 20 Μαΐου μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA