Μενού
  • Α-
  • Α+

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 1 Ιουνίου, στα Τρίκαλα. Ο σεισμός έγινε 14 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ελασσόνας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 14 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Ελασσόνας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 14,7 χιλιόμετρα.

Διαβάστε ακόμη: Νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την Greek Mafia: ΔΙ.ΑΣ, ΟΠΚΕ και «Πάνθηρες» στους δρόμους - Τι αποφασίστηκε στις συσκέψεις με Χρυσοχοΐδη

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι μετά τον σεισμό των 4,6 Ρίχτερ αλλά και πριν τον σεισμό ακολούθησαν ασθενέστερες σεισμικές δονήσεις στην ευρύτερη περιοχή από νωρίς το μεσημέρι, σύμφωνα πάντα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Σεισμός 6 Ρίχτερ τον Μάρτιο στην Ελασσόνα

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6 Ρίχτερ είχε γίνει και το πρωί της Τετάρτης 3 Μαρτίου 2021, στην Ελασσόνα. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ και σημειώθηκε 16 χλμ. νότια της Ελασσόνας. Το εστιακό του βάθος ήταν 7,8 χλμ. Ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός στη Λάρισα και τις γύρω περιοχές, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βγουν τρομοκρατημένοι στους δρόμους.

 

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA