ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/06/2021 09:00

Greek Mafia: Η οικονομική πίτα μικραίνει, τα «συμβόλαια θανάτου» αυξάνουν 

Η ΕΛ.ΑΣ. θα επιχειρήσει να χτυπήσει το οργανωμένο έγκλημα με την αμερικανική συνταγή του «follow the money», χωρίς ωστόσο αυτό να αποτελεί εγγύηση ότι θα σταματήσουν οι εκτελέσεις

Greek Mafia: Η οικονομική πίτα μικραίνει, τα «συμβόλαια θανάτου» αυξάνουν 
Αστυνομικές δυνάμεις (πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Διάχυτη είναι η ανησυχία στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. ότι ο «κύκλος του αίματος» δεν θα κλείσει μετά τις δύο μαφιόζικες εκτελέσεις Σεπόλια και Βάρη. Το αντίθετο μάλιστα, υπάρχει έντονος προβληματισμός από το γεγονός ότι στόχος πλέον δεν είναι «νονοί», αλλά ακόμη και περιφερειακά μέλη εγκληματικών ομάδων.

Διαβάστε περισσότερα: Greek Mafia: Οι 5 συμμορίες που ελέγχουν την Αθήνα - Πώς ο κορονοϊός μείωσε τον τζίρο τους

Κι αν στην περίπτωση του 34χρονου ομογενή από τη Βόρεια Ήπειρο, που έπεσε νεκρός από σφαίρες αγνώστου σε καφέ στην οδό Δυρραχίου στα Σεπόλια, μπορεί κανείς να πει ότι είχαν σταλεί «μηνύματα» από χρόνια, δεν ισχύει το ίδιο με την περίπτωση του 39χρονου πυγμάχου. Τα παλαιότερα χρόνια υπήρξε εμπλοκή του ονόματός του σε διάφορες υποθέσεις της «νύχτας», για τις οποίες βέβαια αθωώθηκε, ωστόσο, την τελευταία πενταετία δεν υπάρχει κανείς που να έχει δώσει πληροφορίες στις Αρχές για ενεργό συμμετοχή τους σε κάποια εγκληματική ομάδα στην Αττική.

Σε κάθε περίπτωση, μετά τις συσκέψεις στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπου αποφασίστηκε η αλλαγή του επιχειρησιακού σχεδιασμού, η ΕΛ.ΑΣ. θα επιχειρήσει να διώξει το οργανωμένο έγκλημα με την αμερικανική τακτική «follow the money». Για αυτό και έχουν ξεκινήσει οι ελέγχει σε επιχειρήσεις - βιτρίνα ατόμων της «αθηναϊκής νύχτας», οι οποίες χρησιμεύουν στο ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος από παράνομες δραστηριότητες. Όχι βέβαια ότι αυτό είναι εύκολη υπόθεση ή αποτελεί εγγύηση ότι θα σταματήσουν οι εκτελέσεις.

Το αντίθετο μάλιστα, καθώς όσο μικραίνει η οικονομική πίτα από την «προστασία» και τις άλλες έχουμε δραστηριότητες, τόσο οι «νονοί» θα επιχειρούν να βγάλουν από το παιχνίδι αντιπάλους τους με τη μία και μοναδική μέθοδο που γνωρίζουν: τα «συμβόλαια θανάτου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΕΠΟΛΙΑ ΒΑΡΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ