Μενού
  • Α-
  • Α+

Στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα ελέω κορονοϊού αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στην καθιερωμένη ενημέρωση της Τετάρτης. Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: «Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα καταγράφηκε υποχώρηση στα κρούσματα, με τον μέσο όρο να κυμαίνεται κάτω από τα 2.000 την τελευταία εβδομάδα, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ενώ ο δείκτης θετικότητας είναι σταθερά κάτω από 4% και τα ενεργά κρούσματα λίγο πάνω από 14.000. «Η διάμεση ηλικία υποχώρησε στα 36 έτη, ενώ συνεχίζεται η αύξηση στις νεαρότερες ηλικίες. Τα ενεργά κρούσματα είναι 14.371. Όλες οι περιοχές παρουσιάζουν σταθεροποίηση έως μείωση. Αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε με την πανδημία», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Στο 20,39% οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 102.000 εμβολιασμούς, ενώ συνολικά έχουν πραγματοποιοηθεί πάνω από 5,7 εκατομμύρια εμβολιασμοί και η Ελλάδα έχει ξεπεράσει το 20% των πλήρως εμβολιασμένων, με το ποσοστό να είναι στο 20,39%.

«Σπάνε» στα δύο οι 18-29

Σε ερώτηση για το πότε θα «ανοίξουν» τα ραντεβού και με Pfizer και Moderna, εκτός του Johnson & Johnson για τους νέους 18 έως 29 ετών, ο υπουργός δήλωσε πως θα γίνουν ανακοινώσεις για συγκεκριμένες ημερομηνίες την άλλη εβδομάδα. Πάντως, ανακοίνωσε πως η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα «σπάσει» στα δύο: Δηλαδή στους 25-29 και στους 18-24 ετών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.