Μενού
  • Α-
  • Α+

Σάλο έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. η αποκάλυψη ότι ένας αστυνομικός που υπηρετεί σε Α.Τ. της Νοτιοανατολικής Αττικής, νοίκιαζε για 2.000 ευρώ τον μήνα τον υπηρεσιακό ασύρματο ψηφιακής τεχνολογίας Sepura, σε σπείρα Ρομά διαρρηκτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader, μεσάζοντας ήταν ένα τρίτο πρόσωπο (σ.σ. ιδιώτης), με τους «μπουκαδούρους» να χρειάζονται τον ασύρματο για να παρακολουθούν τις συνομιλίες των αστυνομικών και να γνωρίζουν εάν έχουν γίνει αντιληπτοί και προσεγγίζουν το σημείο που βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, έπειτα από έρευνα που ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες που ανέφεραν ότι άγνωστα άτομα κατείχαν ασύρματο της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος ανήκει στην ψηφιακή τεχνολογία Sepura.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο αστυνομικός, αφού είχε δηλώσει απώλεια του υπηρεσιακού ασυρμάτου, τον είχε παραδώσει στον ιδιώτη έναντι 2.000 ευρώ το μήνα και αυτός με την σειρά του τον «νοίκιαζε» στους δύο Ρομά κακοποιούς, έναντι 3.000 ευρώ το μήνα. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεφεύγουν από την ΕΛ.ΑΣ όποτε γίνονταν αντιληπτή η δράση τους και κάτοικοι καλούσαν το «100». Μετά τη σύλληψη των δύο διαρρηκτών, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους σε τουλάχιστον 4 περιπτώσεις κλοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός εξετάστηκε και προανακριτικά ομολόγησε την πράξη του. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθνών, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος του αστυνομικού και του τρίτου ιδιώτη, αλλά δεν συνελήφθησαν καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Σε βάρος του αστυνομικού, επίσης, διατάχθηκε ΕΔΕ από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Παρόμοια σύλληψη πριν λίγους μήνες

Ανάλογο περιστατικό είχε αποκαλυφθεί πριν από μερικούς μήνες, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου πέρασαν χειροπέδες σε αξιωματικό που υπηρετούσε στη ΓΑΔΑ, ο οποίος είχε «νοικιάσει» κι αυτός ασύρματο τύπου Sepura και πάλι σε Ρομά διαρρήκτες. Όπως διαπιστώθηκε τότε, τον ασύρματο χειρίζονταν άτομο στο Ζεφύρι, ο οποίος λειτουργούσε ως «κέντρο επιχειρήσεων» και ενημέρωνε συμμορίες για το που κινούνται αστυνομικές δυνάμεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA