Μενού
  • Α-
  • Α+

Σάλο έχουν προκαλέσει τα πριβέ κορονοπάρτι που διοργανώνονται σχεδόν κάθε μέρα στη Μύκονο και στα οποία για να μπει κάποιος μέσα θα πρέπει να πληρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Είναι χαρακτηριστικό ότι τέτοιου είδους πάρτι στη Μύκονο γίνονταν πάντα, αλλά τώρα που τα καταστήματα εστίασης λειτουργούν με περιορισμούς λόγω του κορονοϊού, αποτελούν τη μοναδική επιλογή διασκέδασης για τους επισκέπτες του νησιού.

Διαβάστε ακόμη: Μύκονος – Μπαλάσκας για τα κορονοπάρτι σε βίλες: Πιο εύκολα βρίσκεις κοκαΐνη παρά coca cola

Τα συγκεκριμένα πάρτι διοργανώνονται σε βίλες, οι οποίες λειτουργούν ως παράνομα κλαμπ και αφού έχουν «διαφημιστεί» σε όλο το νησί από τους «κράχτες». Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η τιμή εισόδου στο κάθε πάρτι διαφέρει ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του καθενός, επομένως οι διοργανωτές δεν απευθύνονται μονάχα στην ελίτ.

Ο τρόπος διοργάνωσης και ενημέρωσης

Οι διοργανωτές των συγκεκριμένων πάρτι ακολουθούν ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο, ώστε να βρουν τον χώρο και να προσελκύσουν τον κόσμο για να μην γίνουν αντιληπτοί. Πρώτος στόχος τους είναι να εντοπίσουν μια βίλα στο νησί και στη συνέχεια να την ενοικιάσουν. Αμέσως μετά προχωρούν στη διοργάνωση των πάρτι κλείνοντας κάποιον Dj που θα μπορέσει να τραβήξει τον κόσμο.

Το επόμενο βήμα το αναλαμβάνουν οι «κράχτες» που σύμφωνα με πληροφορίες του Reader κινούνται ελεύθερα σε όλα τα ανοιχτά μαγαζιά εστίασης του νησιού και ενημερώνουν τον κόσμο. Οι ενδιαφερόμενοι αφού δηλώσουν συμμετοχή, ενημερώνονται μέσω τηλεφώνου για την τοποθεσία λίγο πριν ξεκινήσει το πάρτι. Μάλιστα σε αρκετά από αυτά υπάρχει και ιδιωτική «φύλαξη». Εκεί, αφού πληρώσουν στην είσοδο (εάν δεν έχουν προπληρώσει) και παραδώσουν τα κινητά τους, μπορούν να προχωρήσουν στο εσωτερικό και να διασκεδάσουν χωρίς μέτρα και χωρίς περιορισμούς σαν να μην υπάρχει η πανδημία του κορονοϊού.

Εάν ψάξει κάποιος στο διαδίκτυο θα μπορέσει να εντοπίσει ιστοσελίδες που διαφημίζουν τέτοια πάρτι σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα σελίδας από το εξωτερικό που προωθεί πριβέ εκδήλωση η οποία περιλαμβάνει διαμονή και διασκέδαση με το έναντι των 1.300 ευρώ. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα για όσους συμμετάσχουν θα είναι υποχρεωτικό το τεστ κορονοϊού.

Τεράστια ζημιά για τους επιχειρηματίες

Το Reader ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο του Σωματείου Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών Μυκόνου, Ηρακλή Ζησιμόπουλο, ο οποίος τοποθετήθηκε για το θέμα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τέτοια πάρτι γίνονταν και θα συνεχίζουν να γίνονται στο νησί της Μυκόνου και δύσκολα θα σταματήσουν. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «πρόκειται για παρανόμως λειτουργούντα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Στην πραγματικότητα πρόκειται για βίλες οι οποίες έχουν οργανωθεί ως κλαμπ, και διοργανώνουν πάρτι ιδίως τώρα με την ευκαιρία που τα μαγαζιά λειτουργούν με τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας του κορονοϊού».

Στη συνέχεια τόνισε ότι μέχρι τώρα έχουν διεξαχθεί πολλά πάρτι, καθώς το φαινόμενο είναι καθημερινό και υπογράμμισε ότι θα συνεχίσουν να γίνονται. Όπως εξήγησε υπάρχει πρόβλημα διότι δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για να μπορέσει να επέμβει αποτελεσματικά η αστυνομία. «Η αστυνομία χρησιμοποιεί έμμεσους τρόπους και επεμβαίνει διότι δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο για τα άτομα που πρέπει να παρευρίσκονται μέσα σε αυτά. Σε άλλους παρόμοιους τουριστικούς προορισμούς, όπως η Ίμπιζα, γίνονται τέτοιοι έλεγχοι» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών.

Την ίδια στιγμή ο κ. Ζησιμόπουλος αναφέρθηκε και στους διοργανωτές λέγοντας πως αυτοί είναι και «Έλληνες και αλλοδαποί». Όταν θέλουν να πραγματοποιήσουν το πάρτι, σύμφωνα με ίδιο, στέλνουν τους ανθρώπους «δορυφόρους» σε όλο το νησί και ενημερώνουν τους επισκέπτες για την εκδήλωση και πληρώνονται προκαταβολικά, ώστε να μπουν στη λίστα των καλεσμένων. Στη συνέχεια όταν φτάσουν οι ενδιαφερόμενοι στην τοποθεσία, ελέγχονται στην είσοδο από προσωπικό ασφαλείας και πολλές φορές παραδίδουν τα κινητά τους προκειμένου να μη κάνουν κάποια ανάρτηση στα social media και προδώσουν την τοποθεσία.

Ακόμα εξήγησε πως υπάρχουν οικονομικές διακυμάνσεις ως προς την τιμή εισόδου. «Υπάρχουν φτηνά πάρτι, υπάρχουν πάρτι με χίλια ευρώ και υπάρχουν πάρτι με περισσότερα χρήματα, ανάλογα με το τι θέλει ο καθένας» είπε χαρακτηριστικά. Η διεξαγωγή τους εγείρει και υγειονομικά ζητήματα, καθώς μέσα σε αυτές τις βίλες δεν τηρούνται οι κανόνες για την διασπορά του κορονοϊού (μάσκες και αποστάσεις)επισημαίνει επίσης ο κ. Ζησιμόπουλος.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την οικονομική ζημιά που προκαλούν στους καταστηματάρχες του νησιού, ο κ. Ζησιμόπουλος είπε ότι αυτή είναι πολύ μεγάλη. «Τα καταστήματα λειτουργούν ακολουθώντας τα μέτρα και καταλαβαίνεται ότι ο κόσμος δεν μπορεί να διασκεδάσει χωρίς μουσική και να κάθεται στα τραπέζια, χωρίς να μπορεί να κουνηθεί. Τα πάρτι αυτά προσφέρουν μια εναλλακτική και λόγω της κατάστασης μπορούν και αποκομίζουν μεγάλη πελατεία. Αποτελούν τεράστιο αθέμιτο ανταγωνισμό για ένα κατάστημα που πληρώνει φόρους και φροντίζει μέσα στον χώρο του να μη γίνονται έκνομες πράξεις. Έχει αποδειχθεί πολλές φορές από τις επεμβάσεις της Αστυνομίας ότι στα συγκεκριμένα πάρτι υπάρχουν ναρκωτικές ουσίες» είπε στο τέλος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA