Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα αποτελέσματα της εξέτασης DNΑ περιμένει η οικογένεια της αποκαλούμενης Δήμητρας της Λέσβου, του Δημήτρη Καλογιάννη, ενώ η περίπτωσή της ανοίγει δημόσια συζήτηση για την αντιμετώπιση της διαφορετικότητας. Υπενθυμίζεται ότι σορός που βρέθηκε στα αζήτητα, μετά από ένα τροχαίο, ενδεχομένως να ανήκει στη Δήμητρα της Λέσβου. Τη ίδια στιγμή, η τραγουδίστρια Νατάσσα Μποφίλιου στηλιτεύει με ανάρτησή της στα social media τη στάση της κοινωνίας απέναντι στη Δήμητρα.

«Tους ευαίσθητους, τους τρυφερούς, τους διαφορετικούς ανθρώπους αυτή η σάπια ως το κόκκαλο κοινωνία, τους τιμωρεί. Τους αντιμετωπίζει ως εχθρούς, περίγελο, στην καλύτερη περίπτωση ως αόρατους. Είναι δυνατόν να μην παλεύεις κάθε μέρα να την αλλάξεις? Είναι δυνατόν να την συντηρείς? Να μην αγωνίζεσαι για να την ξαναφτιάξεις από την αρχή? Στο όνομα της Δήμητρας και της κάθε Δήμητρας. Υποσχέσου να μην σταματήσεις να το προσπαθείς ποτέ» έγραψε η Μποφίλιου μαζί με μια φωτογραφία της «Δήμητρας».

https://www.instagram.com/p/CP-qU6ngz3t/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε τοποθετηθεί προ ημερών και η ακτιβίστρια, τρανς Πάολα Ρεβενιώτη: ««Και έτσι μέσα σε μια σακούλα σκουπιδιών θα βάλει ο αδελφός της τα γυναικεία φορέματα που αγαπούσε η Δήμητρα και τα αγόραζε από ένα ιταλικό περιοδικό, θα ξεκολλήσει και τον γυμνό Ιησού από τον τοίχο του σπιτιού της που αγαπούσε πολύ, το χωριό θα βυθιστεί για λίγο στην ενοχή του, θα αναλογιστούν μερικοί πώς φέρθηκαν σε έναν συχωριανό τους που γνώριζαν από μικρό παιδί, σίγουρα θα πάνε στην κηδεία, και η σακούλα σκουπιδιών με τα ρούχα τα γυναικεία θα καταλήξει στην χωματερή, όπως και η ζωή της» είχε γράψει.

Ποια ήταν η «Δήμητρα» 

https://www.youtube.com/watch?v=JfQNAIzUG-M

Γεννημένη στη Σκάλα Συκαμιάς της Λέσβου, η Δήμητρα συνειδητοποίησε από πολύ μικρή ηλικία πως δυσφορούσε στο βιολογικό της φύλο, καθώς ένιωθε κορίτσι. Όταν έφτασε στα 14, ανακοίνωσε στους γονείς του ότι ήταν κορίτσι. Tους ζήτησε, μάλιστα, να υποβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου. Εκείνοι, όμως, αντέδρασαν κλείνοντάς την σε ίδρυμα για να «αλλάξει μυαλά», ενώ όταν βγήκε - και για πολλά χρόνια έκτοτε - της έριχναν κρυφά στο φαγητό της χάπια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA