Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα ημερήσια κρούσματα του κορονοϊού παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και γι' αυτό σχεδιάζεται βήμα - βήμα η περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων από την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους. Στο τραπέζι, μάλιστα, των ειδικών έχει μπει η χαλάρωση σε μια σειρά δραστηριοτήτων όπως η εστίαση, ο τουρισμός και το λιανεμπόριο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Πέμπτη, 17 Ιουνίου, συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών προκειμένου να εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και να αποφασίσει για την περαιτέρω άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού. Στο τραπέζι, μάλιστα, θα τεθεί η επαναλειτουργία για τους εσωτερικούς υπαίθριους χώρους στην εστίαση από τις 19 Ιουνίου. Πρόκειται για τους χώρους εκείνους, που είναι εσωτερικοί για τον χειμώνα και εξωτερικοί για το καλοκαίρι. 

Ακόμη, οι ειδικοί θα εξετάσουν εάν θα ανοίξουν οι παιδότοποι από τις 19 Ιουνίου αλλά και το αν θα αυξηθούν τα όρια των ατόμων μέσα στα καταστήματα. Οι ειδικοί θα εξετάσουν και το θέμα των νυχτερινών κέντρων, όταν το ποσοστό του εμβολιασμού αγγίξει το 50% με τη μία δόση, όμως, πρόσβαση θα έχουν οι πλήρως εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν υποβληθεί σε self test.

Ακόμη η Επιτροπή θα κληθεί να εισηγηθεί και για τα εστιατόρια σε εμπορικά κέντρα, τα οποία είναι κλειστά, για το εάν θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν από 19 Ιουνίου με αυστηρούς βέβαια κανόνες και τεχνητό αερισμό αλλά και για τα λούνα παρκ, τα οποία αναμένεται να ανοίξουν με τη χρήση μάσκας, με θερμομέτρηση των πελατών και επίσης με αυστηρούς κανόνες.

Τι εξετάζουν για λιανεμπόριο και τουρισμό

Στο λιανεμπόριο αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός πελατών μέσα στα καταστήματα, καθώς θα προβλέπεται ένα άτομο ανά 16 τ.μ. Αναφορικά με τον τουρισμό, το σχέδιο προβλέπει οι ανεμβολίαστοι τουρίστες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τρίτες χώρες να εισέρχονται στη χώρα μας με rapid test και όχι με PCR, ενώ για τα παιδιά κάτω των 12 ετών, δεν θα είναι υποχρεωτικό το τεστ, όταν ταξιδεύουν.  

Πάντως, τις όποιες ανακοινώσεις για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων (αν ληφθούν από την επιτροπή των ειδικών) θα κάνει το απόγευμα της Πέμπτης, 16 Ιουνίου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA