Μενού
  • Α-
  • Α+

Ομολόγησε ο σύζυγος της Καρολάιν ότι εν τέλει σκότωσε ο ίδιος την γυναίκα του στα Γλυκά Νερά. Νωρίτερα μεταφέρθηκε με ελικόπτερο από την Αλόννησο, όπου βρισκόταν για το μνημόσυνο της 20χρονης στη ΓΑΔΑ, καθώς υπήρξαν στοιχεία που απαιτούσαν εξηγήσεις. Από τις 11 Μαΐου, την ημέρα που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο η στυγερή δολοφονία, ο πιλότος κατά καιρούς έκανε δηλώσεις, καθώς αποτελούσε τον βασικό αυτόπτη μάρτυρα, σύμφωνα με τις αρχές. 

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά: Ομολόγησε ο πιλότος τη δολοφονία της Καρολάιν

«Να μη συμβεί σε κανέναν άνθρωπο αυτό που πάθαμε εμείς»

Ήταν η πρώτη δήλωση του πιλότου, όταν επέστρεψε για πρώτη φορά μετά το έγκλημα στο σπίτι του, συνοδευόμενος από αστυνομικούς. Εκεί έμεινε για αρκετή ώρα, ενώ κατά την αποχώρησή του έκανε δηλώσεις στις κάμερες και τα ΜΜΕ.

«Να μη συμβεί σε κανέναν άνθρωπο αυτό που πάθαμε εμείς. Θα τους πιάσουνε. Η αστυνομία ξέρει να κάνει τη δουλειά της. Τους παρακαλέσαμε να μη μας κάνουν κακό». .

Σύμφωνα με την πρώτη κατάθεση του 32χρονου πιλότου και συζύγου της 20χρονης, οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι τους περίπου στις 4:30 τη νύχτα της Δευτέρας. Εδεσαν εκείνον χειροπόδαρα σε μια καρέκλα και ακολούθως άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι για χρήματα και χρυσαφικά. Οπως είπε ο 32χρονος φορούσαν κουκούλες και μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Δολοφόνησαν την 20χρονη Καρολάιν, βρετανικής καταγωγής, προκαλώντας της ασφυξία με ένα μαξιλάρι ή κατά άλλη εκδοχή με μία μπλούζα, δίπλα στο 11 μηνών μωρό της, το οποίο το πρωί βρέθηκε από τους αστυνομικούς δίπλα στη νεκρή, σε κατάσταση σοκ, να κλαίει.

 Τι έλεγε ο 32χρονος πιλότος για την ψυχολόγο και τις «εικασίες»

Ο πιλότος δήλωνε στην κάμερα του MEGA, πως επισκέπτονταν μαζί με τη σύζυγό του τη συγκεκριμένη γιατρό, ώστε να βοηθήσει τη νεαρή μητέρα να ξεπεράσει κάποια προβλήματα που αντιμετώπιζε, μετά τη γέννηση του μωρού της.

«Φυσικά και την ήξερα την συγκεκριμένη ψυχολόγο. Πηγαίναμε πάντα μαζί με την γυναίκα μου στο ιατρείο της, μέχρι τα Χριστούγεννα περίπου. Όποια γυναίκα το έχει ζήσει, ξέρει. Είναι δύσκολο και χρειάζεται αγάπη και βοήθεια η μητέρα που το περνάει. Η Κάρολαϊν ήταν δυνατή και προχώρησε, λίγο με βοήθεια δική μου και της ψυχολόγου και πολύ με τη βοήθεια της κόρης μας», είπε.

Ο 32χρονος στη συνέχεια, ξεκαθάρισε ότι η κατάθεση αυτή, όπως και ότι άλλο δημοσιεύεται, είναι στοιχεία τα οποία έχουν ήδη εξαντληθεί σε επίπεδο έρευνας, από τους αστυνομικούς και απλώς δημοσιεύονται ώστε να κρατηθεί το θέμα στη δημοσιότητα και να μην ξεχαστεί.

«Ό,τι ευρήματα ακούτε σαν είδηση είναι στοιχεία που υπάρχουν μέρες τώρα. Αναμοχλεύονται μαζί με άπειρες εικασίες για να μείνει το θέμα στην επιφάνεια και το καταλαβαίνω γιατί έτσι γίνεται πάντα. Με είχαν προειδοποιήσει όλοι ότι μόλις τελειώσουν τα βασικά δεδομένα, προσπαθεί η είδηση να πιαστεί από όπου μπορεί, τουλάχιστον μέχρι το θέμα να σταματήσει να πουλάει. Γι’ αυτό και δεν μου κάνει εντύπωση», δήλωσε.

«Ότι ερωτήσεις προκύπτουν από το ρεπορτάζ τώρα, έχουν απαντηθεί με λεπτομέρειες στην αστυνομία, λίγες ώρες μετά τη ληστεία. Όσο αφορά το εάν υπάρχει κάποιο νέο στοιχείο που να ξεκλειδώνει την υπόθεση, αυτό δεν το γνωρίζω. Μακάρι όμως, να βρεθεί κάτι σύντομα και να μην περάσει άλλη οικογένεια, αυτό που συνέβη σε εμάς», είπε.

«Έβλεπα να στοχεύει τη γυναίκα μου με revolver»

Στην κατάθεσή του, ο 32χρονος πιλότος, περιγράφοντας όσα θυμάται από το βράδυ του τρόμου, μιλούσε για την 20χρονη Καρολάιν που άφησε την τελευταία της πνοή στο ίδιο δωμάτιο, όπου οι αδίστακτοι κακοποιοί τον είχαν δέσει χειροπόδαρα, κλείνοντάς του το στόμα με ταινία.

«Είμαστε αγαπημένοι και μένουμε στη μεζονέτα. Η γυναίκα μου δεν εργάζεται και σπουδάζει στο πανεπιστήμιο», είναι τα πρώτα λόγια του, πριν αναφερθεί σε λεπτομέρειες για το πώς τον ακινητοποίησαν οι δράστες.

«Επειδή ένιωθα το όπλο και έβλεπα τον άλλο να στοχεύει τη γυναίκα μου με το revolver, δεν αντιστάθηκα καθόλου και έπεσα στο πάτωμα. Τους είπα πως τα χρήματα είναι στο σαλόνι. Αυτός με το πιστόλι ξεκίνησε να μου δένει το στόμα με ταινία. Με έπιασε στο στόμα και γύρω από το κεφάλι και τον λαιμό πολλές φορές σφιχτά και συνέχισε να με κρατάει στο πάτωμα, σπρώχνοντας με το χέρι του στην πλάτη», ανέφερε.

Η νέα περιγραφή των δραστών

Όσον αφορά στην περιγραφή των δραστών που έδωσε στους αστυνομικούς, υποστήριξε ότι οι δύο από τους τρεις ήταν πιο ψηλοί από αυτόν που είναι 1.77, ενώ φορούσαν σκούρα ρούχα, μακρυμάνικες μπλούζες, μαύρα γάντια και full face, με αποτέλεσμα να φαίνονται μόνο τα μάτια τους.

«Ο ένας κρατούσε ένα μαύρο πιστόλι και ο άλλος ένα ασημένιο revolver, αυτό με τον μύλο. Τους δύο ψηλούς δεν μπορώ να τους αναγνωρίσω, είδα μόνο τα μάτια τους και θυμάμαι το βλέμμα τους. Αυτός με το revolver φαινόταν λιγότερο σίγουρος για τις κινήσεις του, δεν πήρε πρωτοβουλίες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα πάντα με την περιγραφή του πιλότου, είχαν ύψος από 1.80 έως 1.87 και κανονική σωματική διάπλαση, ενώ ο ένας 30 με 35 ετών και ο άλλος 25 με 30.

Στη συνέχεια, ο 32χρονος ανέφερε πως έχασε τις αισθήσεις του, ενώ όταν συνήλθε ήταν δεμένος με σχοινί στο πόδι του κρεβατιού.Περιγράφοντας, δε, τις προσπάθειές του να καλέσει την Αστυνομία, ισχυρίστηκε:

«Προσπάθησα να καλέσω το "100", αλλά επειδή το έκανα με τη μύτη, πρέπει να πήρα και άλλα παρόμοια νούμερα. Τελικά κατάφερα να μιλήσω με την αστυνομία και φώναζα βοήθεια. Μου ζητούσαν να πω που είμαι, αλλά επειδή είχα την ταινία στο στόμα, δεν ξέρω αν με κατάλαβαν. Αφού έκλεισε η γραμμή, κάλεσα από την επανάκληση τη γειτόνισσά μας. Και σ' αυτήν φώναζα όσο μπορούσα βοήθεια. Τελικά μετά από περίπου 15-20 λεπτά άκουσα θόρυβο από κάτω, οι αστυνομικοί κατάφεραν να μπουν στο σπίτι, δεν ξέρω με ποιον τρόπο», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

«Υπάρχουν 10.000 μετρητά»

«Πρέπει να μας πήρε ο ύπνος μεταξύ 01:15 με 01:30. Εγώ ξύπνησα όταν άκουσα το τρίξιμο από το πόμολο της πόρτας. Δεν κατάλαβα τι ώρα ήταν ακριβώς. Όταν άνοιξα τα μάτια μου, είδα να μπαίνουν στο δωμάτιο τρεις άνδρες. Με πλησίασε αυτός με το πιστόλι και πριν μου πει οτιδήποτε, του είπα: "Στο σαλόνι υπάρχουν 10.000 ευρώ μετρητά. Σε παρακαλώ μην μας πειράξεις"», είπε αρχικά.

Τότε σκούντηξε την Καρολάιν να ξυπνήσει. Μόλις ωστόσο η 20χρονη είδε τους ληστές, άρχισε να ουρλιάζει, με αποτέλεσμα ο δεύτερος δράστης με το ασημένιο πιστόλι να κατευθυνθεί προς το μέρος της.

«Ο κοντός πήγε πάνω στη γυναίκα μου, τη γύρισε μπρούμυτα με μια απότομη λαβή και της γύρισε το κεφάλι προς το στρώμα ή το μαξιλάρι. Μόλις πήγα να αντιδράσω, μου κόλλησε το πιστόλι στη δεξιά πλευρά του λαιμού του, ρίχνοντάς με στη συνέχεια στο πάτωμα», ανέφερε ο πιλότος.

«Όταν σηκώθηκα, είδα τη γυναίκα μου μπρούμυτα στο κρεβάτι, ακίνητη. Τα χέρια της ήταν δεμένα πίσω από την πλάτη της με κάποιο ρούχο και η κόρη μας ήταν δίπλα ξύπνια, αλλά δεν έκλαιγε. Αγκάλιασα τη γυναίκα μου και την κόρη μας κλαίγοντας και τότε ο αστυνομικός μου είπε "έχει φύγει, προσπάθησε να ηρεμήσεις". Εννοώντας πως είναι νεκρή. Ήμουν σοκαρισμένος, πήρα την κόρη μου αγκαλιά και κατέβηκα κάτω».

Η λιτή ανάρτησή του 

 Επτά λέξεις ήταν αρκετές για να εκφράσει όσα νιώθει ο ίδιος σχεδόν μια εβδομάδα μετά από το έγκλημα. «Για πάντα μαζί. Καλό ταξίδι αγάπη μου»

Η φωτογραφία μάλιστα που συνοδεύει την ανάρτηση είναι από τον γάμο του 32χρονου με την Κάρολάιν με το ζευγάρι να ποζάρει χαμογελαστό και ευτυχισμένο σε παραλία του Λάγκος στην Πορτογαλία. Φυσικά τα σχόλια ήταν πολύ γρήγορα πάρα πολλά και άπαντες εξέφρασαν στον πιλότο τα συλλυπητήριά τους για τον χαμό της συζύγου του.

 

https://www.instagram.com/p/CO7_VDrpUE5/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA