Μενού
  • Α-
  • Α+

Μουδιασμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τα τεκταινόμενα γύρω από τη στυγνή δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος ύστερα από περίπου 40 ημέρες έσπασε στην ανάκριση και ομολόγησε το ειδεχθές έγκλημά του.

Γλυκά Νερά: Πώς οι πρώτες κρίσιμες ερωτήσεις έπαιξαν ρόλο στην ομολογία του πιλότου - Ποιες ποινές αντιμετωπίζει

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν, ο δράστης σκότωσε την 20χρονη στις 04:00 και για 2 ώρες και 20 λεπτά προετοίμαζε και σκηνοθετούσε την «ληστεία». Το βασικό στοιχείο που προκάλεσε την ομολογία του, σύμφωνα με αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, δεν ήταν κάποιο από τα τουλάχιστον 4 ευρήματα- «γρίφους» στα οποία ο 33χρονος πιλότος θα έπρεπε να δώσει πειστικές απαντήσεις, αλλά η περιστροφή των γεγονότων γύρω από το 11 μηνών παιδί τους, σε κάθε γύρο ερωτήσεων για κάθε εύρημα.

Αυτό που σόκαρε τους αστυνομικούς είναι ότι όταν ο δολοφόνος άρχισε να εξιστορεί όσα είχε διαπράξει, ήταν χειμαρρώδης και δεν χρειάστηκε να του κάνουν διευκρινιστικές ερωτήσεις...

Ο καθ' ομολογία δολοφόνος, είπε ότι είχαν ψυχραθεί οι σχέσεις τους, δεν άντεχε άλλους τσακωμούς και μάλιστα το τελευταίο βράδυ, η Καρολάιν του είπε ότι ήθελε να χωρίσουν, τον έδιωξε από το δωμάτιο και του είπε ότι θα έφευγε από το σπίτι. Ο δολοφόνος φέρεται να απενεργοποίησε την κάμερα πολύ πριν φτάσουν οι «ληστές». Βασιζόμενος στη ληστεία που είχε γίνει στον εκπαιδευτή του στο Αλεποχώρι, πάτησε εκεί κι έστησε όλο το σενάριο...

Ο δράστης παραμένει στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, σ' ένα μικρό κρατητήριο στο ανθρωποκτονιών και μετά την υπογραφή του στην ομολογία δεν είπαν πολλά με τους αστυνομικούς...

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έσπασε όταν μετά από ώρες κατάθεσης, τον άφησαν να περιγράψει το σενάριό του, χωρίς διακοπές. Τότε, αξιωματικός του είπε «Μπάμπη, επιμένεις έστω και λίγο ότι μπορείς να αναγνωρίσεις κάποιον δράστη. Υπάρχουν στοιχεία που δεν μπορούμε να βρούμε απαντήσεις, απαριθμώντας του τα τρία ερωτήματα που τον έκαψαν...

Μεσολάβησαν κάποια δευτερόλεπτα σιωπής... «Εγώ το έκανα», είπε κι άρχισε να ομολογεί την φριχτή δολοφονία. Ισχυρίζεται ότι δεν υπήρχε συνεργός, «τα έκανα όλα μόνος» και παραδέχθηκε ότι «δεν ήμασταν και τόσο αγαπημένοι, περνούσαμε κλυδωνισμούς είχαν καυγά, με έδιωξε από το κρεβάτι, μου είπε θέλω να χωρίσουμε και να φύγω».

Οι αστυνομικοί είπαν ότι την είδε να βάζει το μωρό στην κούνια και προσπάθησε να τη σταματήσει να μιλάει. Πάνω στον καυγά, έκατσε από πάνω της στο κρεβάτι, της έκλεισε στόμα και μύτη και τελικά τη σκότωσε. Μετά, σκεφτόταν πώς να κάνει το σενάριο πιστευτό... Οι Αρχές τονίζουν ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά να καλέσει το 166, να ζητήσει βοήθεια, κάτι που να έδειξε ότι ήταν μετανιωμένος...

  • Παραδέχτηκε επίσης ότι έπνιξε το σκυλί με τα ίδια του τα χέρια και το κρέμασε στην σκάλα.
  • Την sim από την κάμερα κλειστού κυκλώματος παραδέχτηκε ότι την πέταξε στην τουαλέτα.
  • Παραδέχτηκε επίσης ότι έβαλε το μωρό δίπλα στο άψυχο σώμα της μάνας του για να «δέσει» το σενάριο

Η κάρτα μνήμης από την κάμερα ασφαλείας στο καθιστικό της μεζονέτας στο ισόγειο, φαίνεται και αυτή να είχε αφαιρεθεί αρκετά νωρίτερα από το χρονικό διάστημα εισβολής και παραμονής των δραστών στην οικία του ζευγαριού, που είχε επικαλεστεί ο πιλότος. Από την συγκεκριμένη κάμερα φαίνεται να έχει γίνει ανάκτηση υλικού, που έχει καταγραφεί πριν την αφαίρεση της κάρτας.

Σε αυτό φέρεται να έχουν αποτυπωθεί εικόνες του 33χρονου μαζί με την 11 μηνών κόρη τους στο καναπέ του ισογείου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα εκείνης της νύχτας, αρκετή ώρα πριν την εκτιμώμενη ώρα διάπραξης της δολοφονίας.

Σύμφωνα με κάποιες πηγές ενημέρωσης, οι εκδηλώσεις ζήλειας και κυριαρχικής συμπεριφοράς προερχόταν από την πλευρά του 33χρονου πιλότου, ο οποίος δεν άφηνε την 20χρονη να έχει προσωπικό χρόνο, κάτι για το οποίο εξέφραζε παράπονα.

Μέρος της ομολογίας

«Ηταν εν βρασμώ ψυχής. Δεν άντεχα άλλο τους καυγάδες. Είχε εμμονές ζήλειας. Είχαμε έναν ακόμη έντονο καυγά από νωρίς εκείνο το απόγευμα. Όταν πήγα στη σοφίτα μου είπε να φύγω από το δωμάτιο και το σπίτι. Με έσπρωξε και μετά άφησε απότομα και με δύναμη το παιδί στην κούνια. Εκείνο άρχιζε να κλαίει. Εκνευρίστηκα, της επιτέθηκα και πίεσα το πρόσωπό της πάνω στο μαξιλάρι ή το στρώμα. Δεν ξέρω πόση ώρα. Δεν είχα συνεργό. Όταν συνειδητοποίησα ότι είναι νεκρή, άρχισα να σκέφτομαι το μωρό και δεν ήξερα τι να κάνω. Αποφάσισα να το καλύψω και τα σκηνοθέτησα όλα. Εγώ την έδεσα πισθάγκωνα και έβαλα την μπλούζα στο λαιμό της και κοντά στο στόμα», φέρεται να υποστηρίζει στην ομολογία του ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA