Μενού
  • Α-
  • Α+

Η υπόθεση με τη δολοφονία της 20άχρονης στα Γλυκά Νερά από τον σύζυγό της -όπως ο ίδιος ομολόγησε- παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με μία άλλη υπόθεση συζυγοκτονίας που είχε σοκάρει τον πλανήτη. Εκείνης με θύτη τον Ολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους που όπως αποδείχθηκε είχε σκοτώσει τη σύζυγό του.

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά: Την επιμέλεια του παιδιού θέλει να διεκδικήσει ο πιλότος αφού εκτίσει την ποινή του

Πριν από οκτώ χρόνια, στις 14 Φεβρουαρίου του 2013, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίου, είχε βρεθεί δολοφονημένη η Ρίβα Στέενκαμπ, διάσημο μοντέλο στη χώρα της και σύντροφος του Όσκαρ Πιστόριους, του δρομέα που είχε ακρωτηριαστεί και αγωνιζόταν με πρόσθετα μέλη.

Τότε ο Νοτιοαφρικανός πρωταθλητής είχε ισχυριστεί πως έγινε ληστεία στο σπίτι κατά την οποία δολοφονήθηκε το 29χρονο μοντέλο. Ιστορία ίδια με αυτή στα Γλυκά Νερά, όπου εξ αρχής ο πιλότος παρουσίασε το σενάριο της ληστείας μετά φόνου.

Στην πορεία και στη δίκη που ακολούθησε ο Πιστόριους κατηγορήθηκε για φόνο εκ προμελέτης με τον ίδιο αρχικά να μένει ελεύθερος με χρηματική εγγύηση και αν τέλει, τον Ιούλιο του 2016, να καταδικάζεται σε φυλάκιση έξι ετών για ανθρωποκτονία.

Ομοιότητες στις δύο δολοφονίες

Οι περιπτώσεις των δύο γυναικοκτόνων παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες. Αρχίζοντας από το σενάριο που δημιούργησαν για τη ληστεία. Και οι δύο υποστήριξαν πως οι σύντροφοί του έπεσαν νεκρές μετά από εισβολή στο σπίτι τους. Έπαιζαν δε θέατρο για πολλές ημέρες «ζώντας» το ψέμα που είχαν δημιουργήσει για να καλύψουν τα ίχνη και το έγκλημά τους.

Στην περίπτωση της Ρίβα Στέενκαμπ είχε προκαλέσει εντύπωση πως βρέθηκε ντυμένη αλλά δίχως κάποιο σημάδι από τον πυροβολισμό πάνω στα ρούχα της. Αντίστοιχα στα Γλυκά Νερά οι Αρχές δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν κάποιο στοιχείο, όπως γενετικό υλικό, από τους υποτιθέμενους εισβολείς.

Ωστόσο, τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σχέση που είχαν και τα δύο ζευγάρια. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις έρχονται στην επιφάνεια προβλήματα κυρίως λόγω της κτητικής συμπεριφοράς των ανδρών. Συμπεριφορές που μαρτυρούν πιεστικές καταστάσεις και «εγκλωβισμό» των θυμάτων στη ζωή που είχαν χτίσει οι ίδιοι γύρω τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA