ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/06/2021 15:30

Γλυκά Νερά: Το κινητό τηλέφωνο «έδειξε» λεπτό προς λεπτό τη δολοφονία της Καρολάιν

Τα ευρήματα από το κινητό τηλέφωνο του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου δείχνει όλες τις κινήσεις του το μοιραίο βράδυ στα Γλυκά Νερά, πριν αλλά και μετά από τη δολοφονία της Καρολάιν

Γλυκά Νερά: Το κινητό τηλέφωνο «έδειξε» λεπτό προς λεπτό τη δολοφονία της Καρολάιν
Απολογία στον εισαγγελέα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Οι κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν στο σπίτι στα Γλυκά Νερά μπορεί να μην «μίλησαν» καθώς είχαν καταστραφεί οι κάρτες μνήμης, ωστόσο η τεχνολογία φανέρωσε όλες τις κινήσεις πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τη δολοφονία της Καρολάιν, με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να έχει ομολογήσει την πράξη του.

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά: Μεταφέρθηκε στη γυναικεία πτέρυγα ο πιλότος - Ψύχραιμος και διαρκώς στο τηλέφωνο

Η έκθεση του ιατροδικαστή αναφέρει ξεκάθαρα τα ευρήματα από το smartwatch που φορούσε στο χέρι της η 20άχρονη κοπέλα και κατέγραψε πλήρως τους καρδιακούς της παλμούς, δείχνοντας αφενός πως κοιμόταν πριν δολοφονηθεί αλλά και ότι ο θάνατός της ήταν αγωνιώδης.

Την ίδια στιγμή η ανάλυση από το κινητό τηλέφωνο του πιλότου επιβεβαιώνει τις κινήσεις του όλο βράδυ μέσα στο σπίτι.

Αρχικά είχε πει στους αστυνομικούς πως ήταν δεμένος από τους -υποτιθέμενους- ληστές. Το τηλέφωνό του όμως κατέγραφε βήματα συνεχώς αλλά και ανεβοκατέβασμα των ορόφων. Κάτι που άλλωστε ανέφερε σε κατάθεσή της και γειτόνισσα στα Γλυκά Νερά, μιας και είπε πως γύρω στις 4:20 τα ξημερώματα άκουσε τον σκύλο να κλαίει και στη συνέχεια βήματα στη σκάλα.

Τι έδειξε το κινητό για το μοιραίο βράδυ

Η έκθεση του Τμήματος Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών επιβεβαιώνει πως υπήρχε δραστηριότητα όλο το βράδυ στο μοιραίο σπίτι στα Γλυκά Νερά.

Συγκεκριμένα βάσει των ευρημάτων

 • 23:18: Μήνυμα "you stupid" από Καρολάιν
 • 23:42: Άλλο μήνυμα που αναφέρει: "Το πρωί μην την αφήσεις μαζί μου"
 • 23:46: Ο πιλότος ανέβηκε τρεις ορόφους
 • 01:15: Το κινητό του πιλότου μπαίνει σε διαδικασία φόρτισης
 • 04:24: Δώδεκα λεπτά μετά την δολοφονία βγαίνει από την φόρτιση
 • 05:22: Είναι "δεμένος αλλά κάνει 29 βήματα
 • 05:40: Ανεβαίνει δύο ορόφους με κίνηση 103 βημάτων
 • 05:53: Καταγράφονται 14 βήματα και άνοδος ενός ορόφου
 • 06:08: Κλήση στο… 180
 • 06:10: Κλήση στο… 1000
 • 06:11: Κλήση στο 100
 • 06:16: Κλήση στην γειτόνισσα, ενώ προηγουμένως είχε κάνει κλήση σε έναν άλλον τηλεφωνικό αριθμό, πιθανόν στην εταιρεία που εργαζόταν

Οι κλήσεις τόσο το 180 όσο και στο 1000 έγιναν ώστε να έχει βάση ο ισχυρισμός του πως προσπαθούσε να καλέσει με τη... μύτη.

Ιατροδικαστής: «Ο θάνατος ήταν αγωνιώδης» - Τι λέει για το smartwatch

Η έκθεση του ιατροδικαστή που εξέτασε το σώμα της 20άχρονης Καρολάιν είναι ξεκάθαρη για το τι συνέβη την 11η Μαΐου στο σπίτι στα Γλυκά Νερά. «Ο θάνατος επήλθε συνέπεια ασφυξίας λόγω απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών. Σε κάθε περίπτωση από τα ευρήματα της νεκροψίας νεκροτομής συμπεραίνεται ότι ο θάνατος ήταν αγωνιώδης και δεν επήλθε ακαριαίως» αναφέρει επιβεβαιώνοντας τα τελευταία δραματικά λεπτά της νεαρής μητέρας.

Αναφέρει ο ιατροδικαστής πως: «μόλις είδα το ρολόι που φορούσε το θύμα και γνωρίζοντας ότι αυτού του είδους τα ρολόγια καταγράφουν πολλαπλές παραμέτρους της δραστηριότητας και καρδιακής λειτουργίας. Θεώρησα ότι έπρεπε να το βγάλω αμέσως ώστε να προστατευθεί και να μεταφερθεί για αξιολόγησης στα εγκληματολογία εργαστήρια».

Και συνεχίζει για τα ευρήματά του στο σπίτι στα Γλυκά Νερά: «Μόλις το αφαίρεσα ακολούθησα τη διαδικασία διαπίστωσης του θανάτου η οποία έγινε στις 10 η ώρα στις 11 Μαΐου 2021. Από τα δεδομένα λοιπόν που έχουν καταγραφεί στο smartwatch και μου εκθέτεται εκτιμώ τα ακόλουθα: Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες.

Από τις τιμές που μου αναφέρεται θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνο. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3: 58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 λεπτό. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11. Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ