Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Γλυκά Νερά: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις - Όλα όσα είπαν γείτονες, ψυχολόγος, ιατροδικαστής και η μητέρα της Καρολάιν

Οι καταθέσεις που είχαν στα χέρια του οι Αρχές έριξαν φως στην υπόθεση με τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά και βοήθησαν ώστε να φτάσουν στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο που ομολόγησε το έγκλημα - Τι ανέφερε ο ιατροδικαστής για την κατάσταση της Καρολάιν και του πιλότου

Στον εισαγγελέα ο δολοφόνος της Καρολάιν (πηγή: Eurokinissi)
Στον εισαγγελέα ο δολοφόνος της Καρολάιν (πηγή: Eurokinissi)

Περίπου 40 ημέρες μετά από το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά και τη δολοφονία της 20άχρονης Καρολάιν, η υπόθεση διαλευκάνθηκε με την ομολογία του συζύγου της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Ο πιλότος ήταν εκείνος που δολοφόνησε -όπως ο ίδιος ομολόγησε- τη μητέρα του παιδιού τους και εν συνεχεία σκηνοθέτησε τη ληστεία.

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά: Τα 10 λάθη του πιλότου - Τα πιθανά κίνητρά του καθ' ομολογίαν δολοφόνου

Οι καταθέσεις ωστόσο που είχαν στα χέρια τους οι αρχές δείχνουν πως από την αρχή τα όσα υποστήριζε ο πιλότος δεν μπορούσαν να επαληθευθούν. Ο ιατροδικαστής από την αρχή απέκλεισε το ενδεχόμενο να έμεινε τόση ώρα λιπόθυμος ενώ παράλληλα εξ αρχής είχε εστιάσει στο «έξυπνο ρολόι», το smartwatch που φορούσε στο χέρι της η άτυχη Καρολάιν.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν παράλληλα τα όσα είπαν οι γείτονες αλλά και τα στοιχεία που έδωσαν στις Αρχές η μητέρα του θύματος στα Γλυκά Νερά, η ψυχολόγος που παρακολουθούσε το ζευγάρι αλλά και ο εκπαιδευτής του πιλότου που όπως αποδείχθηκε αποτέλεσε «πηγή έμπνευσης» για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο καθώς αναπαρήγαγε την ιστορία με τη ληστεία που είχε βιώσει ο εκπαιδευτής του κάποια χρόνια πριν.

Γλυκά Νερά - ιατροδικαστής: «Ο θάνατος ήταν αγωνιώδης» - Τι λέει για το smartwatch

Η έκθεση του ιατροδικαστή που εξέτασε το σώμα της 20άχρονης Καρολάιν είναι ξεκάθαρη για το τι συνέβη την 11η Μαΐου στο σπίτι στα Γλυκά Νερά. «Ο θάνατος επήλθε συνέπεια ασφυξίας λόγω απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών. Σε κάθε περίπτωση από τα ευρήματα της νεκροψίας νεκροτομής συμπεραίνεται ότι ο θάνατος ήταν αγωνιώδης και δεν επήλθε ακαριαίως» αναφέρει επιβεβαιώνοντας τα τελευταία δραματικά λεπτά της νεαρής μητέρας.

Αναφέρει ο ιατροδικαστής πως: «μόλις είδα το ρολόι που φορούσε το θύμα και γνωρίζοντας ότι αυτού του είδους τα ρολόγια καταγράφουν πολλαπλές παραμέτρους της δραστηριότητας και καρδιακής λειτουργίας. Θεώρησα ότι έπρεπε να το βγάλω αμέσως ώστε να προστατευθεί και να μεταφερθεί για αξιολόγησης στα εγκληματολογία εργαστήρια».

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά: Το παρασκήνιο του στυγερού εγκλήματος, το προφίλ του πιλότου και οι υποψίες για εμπλοκή τρίτου προσώπου

Και συνεχίζει για τα ευρήματά του στο σπίτι στα Γλυκά Νερά: «Μόλις το αφαίρεσα ακολούθησα τη διαδικασία διαπίστωσης του θανάτου η οποία έγινε στις 10 η ώρα στις 11 Μαΐου 2021. Από τα δεδομένα λοιπόν που έχουν καταγραφεί στο smartwatch και μου εκθέτεται εκτιμώ τα ακόλουθα: Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες.

Από τις τιμές που μου αναφέρεται θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνο. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3: 58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 λεπτό. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11. Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος».

Ένα ακόμα σημείο που παρουσιάζει ενδιαφέρον από την κατάθεση του ιατροδικαστή που βρέθηκε στην υπόθεση με τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά, είναι κι εκείνο αναφορικά με την κατάσταση που βρέθηκε ο πιλότος, καθώς όπως σημειώνεται δεν θα μπορούσε να επαληθευθεί ο ισχυρισμός του πως έμεινε λιπόθυμος για δύο ώρες και επανήλθε.

«Τον εξέτασα περί ώρα δύο 11 Μαΐου 2021 δηλαδή 8 ώρες περίπου μετά την 6:08 ώρα. Η επικοινωνία ήταν άριστη δεν έφερε κρανίο εγκεφαλικές κακώσεις ούτε εμφάνιζε ασφυκτικά σημεία. Αποκλείω την πιθανότητα ο άντρας που εξέτασα, ηλικίας 33 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανίο εγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραμείνει επί 2 ώρες σε κατάσταση αναισθησίας.

Η απώλεια των αισθήσεων σε ένα άτομο για οποιοδήποτε λόγο όπως φόβο, υπογλυκαιμία ή προσωρινή πρόκληση ασφυξίας, αναμένεται να διαρκέσει 10 λεπτά της ώρας και σε καμία περίπτωση 2 ώρες. Σε κάθε περίπτωση ένας νεαρός υγιής άνθρωπος δεν θα μπορούσε να παραμείνει λιπόθυμος επί 2 ώρες. Οι σωματικές του βλάβες ήταν όλως ελαφρές» είπε χαρακτηριστικά.

Μητέρα Καρολάιν: Δεν ξέρω ούτε θέλω να μάθω τι έγινε γιατί με πονάει πολύ

Η μητέρα της της Καρολάιν, Σουζάνα, στην κατάθεσή της αναφέρθηκε στην τελευταία επικοινωνία που είχε με την κόρη της πριν από το έγκλημα στα Γλυκά Νερά αλλά και τη σχέση που είχε με τον καθ' ομολογίαν δολοφόνο.

Στην κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία είχε σημειώσει: «Είμαι η μαμά της Καρολάιν που σκοτώθηκε πριν λίγες ημέρες μέσα στο σπίτι στα γλυκά νερά. Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που έχει γίνει. Η Καρολάιν ήταν πολύ καλό παιδί, άριστη μαθήτρια και συμμετείχε σε όλες τις δραστηριότητες. Ήταν σημαιοφόρος πήγαινε στους προσκόπους έκανα καταδύσεις θέατρο κι άλλες δραστηριότητες. Με τον Μπάμπη γνωρίστηκαν στην Αλόννησο όταν ήταν 16 χρονών περίπου. Είχαν γνωριστεί σε κοινή παρέα. Εμείς ξέραμε για την σχέση τους και αν και η Καρολάιν ήταν λίγο μικρή σε ηλικία βλέπαμε ότι είναι αγαπημένοι και στηρίξαμε τα παιδιά. Πριν 11 μήνες γέννησε ένα κοριτσάκι τη Λύδια. Από τότε την έβλεπα κάθε μέρα πολύ χαρούμενη κι ευτυχισμένη και μου έλεγε ότι περνάει παρά πολύ καλά. Δε μου έκανε ποτέ παράπονα ότι κουράζεται ή ότι έχει προβλήματα. Μιλούσαμε κάθε μέρα στο τηλέφωνο με βίντεο κλήση και μπορούσα να βλέπω ότι πράγματι είναι καλά».

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά: Η δικογραφία για το έγκλημα που σόκαρε το πανελλήνιο - Οσα έγραφε η Καρολάιν στο ημερολόγιό της

Για την τελευταία επικοινωνία που είχε με την κόρη της σημείωσε: «Στο τηλέφωνο μιλήσαμε τελευταία φορά το βράδυ της Δευτέρας. Δεν μου φάνηκε να την απασχολεί κάτι. Είπαμε καληνύχτα και κλείσαμε το τηλέφωνο. Την επόμενη μέρα το πρωί ήμουν στο σπίτι μου στην Αλόννησο, ήρθαν κάποιες φίλες μου και μου είπανε για το κακό που έγινε. Έκανα και εγώ κάποια τηλεφωνήματα και σιγουρεύτηκα για το κακό. Τι έγινε μέσα στο σπίτι δεν ξέρω ούτε θέλω να μάθω γιατί με πονάει πολύ. Δόξα τω Θεώ η Λυδία είναι καλά».

Ψυχολόγος: «Έκαναν ατομικά ψυχοθεραπεία»

Από τη δική της πλευρά η ψυχολόγος του ζευγαριού κατέθεσε πως: «Ο Μπάμπης με βρήκε μέσω του site doctoranytime όπου υπάρχει αγγελία με το βιογραφικό μου και το τηλέφωνο του γραφείου μου. Ο λόγος που με προτίμησαν είναι η προηγούμενη ιδιότητα μου ως μαία, δεδομένου ότι όταν ήρθαν σε μένα είχαν ήδη την μπέμπα τους. Η πρώτη μας επικοινωνία ήταν 14 Νοεμβρίου 2020 ενώ η πρώτη μας συνάντηση 17 Νοεμβρίου 2020. Οι συνεδρίες μας ήταν μια φορά την εβδομάδα για τον καθένα από τα παιδιά.

Τα παιδιά έκαναν ατομικά ψυχοθεραπεία, πλην ορισμένων περιπτώσεων χρειάστηκε να κάνουν μαζί. Στο γραφείο μου ερχόντουσαν μαζί και έπαιρναν και την μπέμπα τους μαζί. Τα παιδιά ήταν πάρα πολύ γλυκά και συμπαθητικά. Όλοι τα συμπαθούσαμε και τα αγαπούσαμε στο γραφείο. Τις συνεδρίες τις διακόψουμε τον Φεβρουάριο που μας πέρασε. Τα παιδιά μου είπαν ότι ήταν εντάξει και δεν χρειαζόντουσαν περαιτέρω βοήθεια και κάπως έτσι διακόψουμε τις συνεδρίες. Είναι ένα ειδεχθές έγκλημα και μακάρι να βρείτε αυτούς που το έκαναν.

Εκπαιδευτής πιλότου: «Ήμουν πάντα αναλυτικός στην περιγραφή της ληστείας»

Ο εκπαιδευτής και εξεταστής του πιλότου είχε πέσει (και ο ίδιος) θύμα ληστείας στο Αλεποχώρι πριν από κάποια χρόνια. Στην κατάθεσή του αναφέρει: «Άφησα λίγες μέρες να περάσουν και μετά την κηδεία της συζύγου του, τον πήρα τηλέφωνο. Εγώ θύμισα στον Μπάμπη ότι πριν λίγα χρόνια είχα πέσει θύμα ληστείας στο σπίτι μου. Στην ροή της κουβέντας και στις περιγραφές που κάναμε καταλάβουμε ότι υπήρχαν πολλές ομοιότητες στις δύο αυτές περιπτώσεις. Ο Μπάμπης όπως μου είπε θυμόταν το περιστατικό και μένα που ‘χα τραύματα στο κεφάλι. Η ληστεία που είχε γίνει σε μένα και τη σύζυγό μου ήταν βάναυση αφού η γυναίκα μου νοσηλεύτηκε πολλές μέρες στο κατ από το ξύλο που είχε φάει από τους ληστές και στην αρχή δεν ξέραμε αν θα καταφέρει να ζήσει.

Διαβάστε ακόμη: «Πατέρας είσαι εσύ;»: Ο διάλογος πιλότου - Καρολάιν που οδήγησε στη δολοφονία

Γι’ αυτό το λόγο εκείνο το διάστημα συζητιόταν πολύ στην εταιρεία που δούλευα παλιά και σε όλα τα αεροδρόμια που υπήρχαν γνωστοί μου. Για το περιστατικό αυτό είχα μιλήσει και σε προσωπικό επίπεδο με πολλούς συναδέλφους και φυσικά τόχαμε συζητήσει πολύ και με τον Μπάμπη που είχα μία ιδιαίτερη σχέση. Το Μπάμπη το συμπαθώ πολύ για το ήθος και το χαρακτήρα του. Φυσικά λοιπόν για μένα και τη σύζυγό μου ήταν μια τραυματική εμπειρία και στις συζητήσεις που κάναμε ήμουν πάντα αναλυτικός για να καταλάβουν όλοι υπόλοιποι πραγματικά περάσαμε στα χέρια αυτών των ανθρώπων».

«Άκουσα κλάμα σκύλου και βήματα στη σκάλα»

Τέλος, η γειτόνισσα του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά, έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στις 17 Ιουνίου, λίγο πριν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος οδηγηθεί εκ νέου στη ΓΑΔΑ και εν τέλει ομολογήσει το έγκλημα.

Στη συμπληρωματική της κατάθεση ανέφερε: «Εμένα με πήρε ο ύπνος στον καναπέ του σαλονιού του σπιτιού μου, που βρίσκεται στο ισόγειο. Σαν άνθρωπος κοιμάμαι πολύ ελαφρά. Την 4:20 ώρα άκουσε ένα θόρυβο σαν «γντουπ» και αμέσως μετά έναν ήχο που έβγαλε ο σκληρός της Καρολάιν. Αυτός ο ήχος ήταν στιγμιαίος και κατάλαβα ότι ήταν κλάμα του ζώου και όχι γάβγισμα. Αυτό σας το λέω γιατί αγαπάω πολύ τα ζώα και καταλαβαίνω πότε ένα σκυλί κλαίει. Πάντως γάβγισμα δεν άκουσα καθόλου ούτε πριν ούτε μετά το κλάμα του ζώου. Αν ο σκύλος των παιδιών δίπλα γαβγίζει θα το άκουγα σίγουρα. Ο σκύλος βέβαια ήταν ήσυχος και δεν ακουγόταν αλλά όπως σας είπα και την προηγούμενη φορά το σπίτι το δικό μου και της Καρολάιν είναι μεσοτοιχία και ακούγονται ήχοι από το ένα σπίτι στο άλλο. Για να σας δώσω να καταλάβετε ότι ακούγονται όλα αν μία γάτα της Καρολάιν νιαουρίσει εγώ την ακούω και μάλιστα σε τέτοιες περιπτώσεις έστειλα μήνυμα στην Καρολάιν να μου πει αν όλα ήταν καλά με τα ζωάκια.

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά: Καρέ - καρέ η δολοφονία της Καρολάιν μέσα σε 5 λεπτά από τον πιλότο - Εβαλε το μωρό δίπλα στη νεκρή μητέρα του

Για να συνεχίσω όμως αυτό που σας έλεγα μετά το κλάμα του σκύλου το μόνο που άκουσα ήταν κάποια βήματα στην σκάλα. Απ’ όσο κατάλαβα αυτά τα βήματα ήταν από έναν άνθρωπο και μου φάνηκε σαν να κατέβαινε τη σκάλα. Στην ερώτηση που μου κάνετε σας λέω πως δεν άκουσα καθόλου ούτε φωνές ούτε ουρλιαχτά από το σπίτι των παιδιών εκείνη τη νύχτα. Αν η Καρολάιν φώναζε θα το άκουγα σίγουρα κι αυτό αφού όπως σας είπα άκουγα τα νιαουρίσματα από τις γάτες πόσο μάλλον τη νύχτα που δεν ακούγονται γενικά θόρυβοι, σίγουρα θα άκουγα ουρλιαχτά».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Γλυκά Νερά #Έγκλημα #Δολοφονία #αστυνομία