Μενού
  • Α-
  • Α+

Και ο τελευταίος νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγρινίου, έφυγε από τη ζωή το Σάββατο το πρωί. 

Διαβάστε ακόμηΑγρίνιο: Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου μετά το τελεσίγραφο του υπουργείου Υγείας

Ο άνδρας, κάτοικος Αγρινίου και ηλικίας 64 ετών, είχε παρουσιάσει πολύ σοβαρή επιδείνωση και οι πληροφορίες τις προηγούμενες μέρες ανέφεραν πως η κατάσταση του ήταν μη αναστρέψιμη.

Ουσιαστικά υπήρξε αναμονή του μοιραίου, ενώ από τους συγγενείς του ασθενούς, είχαν καταβληθεί σχετικά πρόσφατα προσπάθειες για την μεταφορά του στα Ιωάννινα, οι ειδικοί όμως είχαν αναφέρει πως κάτι τέτοιο δεν θα του προσέφερε κάτι.

Οι συγγενείς του μάλιστα, φέρεται πως ήταν ιδιαίτερα θορυβημένοι, μετά τις αποκαλύψεις για την Μονάδα και τις ελλείψεις που είχε, όπως περιγράφτηκαν με ακρίβεια, από τον ίδιο τον διευθυντή της ΜΕΘ κ. Γκιάφη, σε υπόμνημα που κατέθεσε στην 6η ΥΠΕ.

Πρόκειται για τον 41ο νεκρό από τους 41 που νοσηλεύτηκαν στην ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγρινίου.

Όλοι ήξεραν για τη θνητότητα στη ΜΕΘ»

Ο πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αγρινίου Κ. Μπακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open και αναφέρθηκε στους 40 ασθενείς που εισήλθαν στη ΜΕΘ για τον κορονοϊό του νοσοκομείου και απεβίωσαν, με το ποσοστό του 100% θνητότητας να είναι και ο λόγος της παραίτησης του διευθυντή του Νοσοκομείου Αγρινίου.

«Στη ΜΕΘ Αγρινίου είδαμε ένα ποσοστό θνητότητας 100% σε ένα σύνολο 40 ασθενών. Ένας που βγήκε ζωντανός από τη ΜΕΘ κατέληξε μετά από δύο ημέρες, οπότε θεωρώ ότι μπαίνει στο ποσοστό αυτό», είπε αρχικά ο κ. Μπακόπουλος.

«Το ότι βλέπαμε πως τα ποσοστά θνητότητας στη ΜΕΘ τη δική μας ήταν υψηλά τον τελευταίο καιρό που άρχισε να συσσωρεύεται ένας αριθμός ασθενών. Παρακολουθούσαμε το θέμα και όταν είδαμε ότι τα ποσοστά παραμένουν υψηλά, αποφασίσαμε ότι αυτό το θέμα με κάποιο τρόπο πρέπει να διερευνηθεί για να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει», προσέθεσε ο κ. Μπακόπουλος.

«Υποθέσεις μπορεί να κάνουμε πολλές και πάνω σ' αυτές τις υποθέσεις θα βασιστεί και η διερεύνηση. Π.χ. Ένα θέμα μπορεί να είναι ότι σε αυτή τη ΜΕΘ, όντως νοσηλεύτηκαν πάρα πολλοί ασθενείς με πολύ μεγάλη ηλικία. Στους υπόλοιπους από τα πρώτα στοιχεία που έχουν δοθεί, είχαν πολλά υποκείμενα νοσήματα. Αυτές οι υποθέσεις και οι παράγοντες πρέπει να διερευνηθούν. Καλό είναι ότι επειδή τέτοια θέματα θα πρέπει να διερευνώνται με πολύ προσεκτικό και επιστημονικό τρόπο ώστε τα συμπεράσματα να είναι πραγματικά τεκμηριωμένα», δήλωσε ακόμα ο πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αγρινίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA