Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά παραμένει φρουρούμενος στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ ως και την Τρίτη όταν και θα οδηγηθεί στον ανακριτή. Παράλληλα όμως εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις και με το θέμα της επιμέλειας της μικρής κόρης του ζευγαριού.

Διαβάστε ακόμη: Αποκλείει εμπλοκή τρίτου προσώπου η ΕΛ.ΑΣ - Φωτογραφία γρίφος από Καρολάιν

Έχει κινηθεί η διαδικασία από την Εισαγγελεία Ανηλίκων και μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναμένεται κοινωνικός λειτουργός να επισκεφθεί τις δύο οικογένειες, εκείνη της Καρολάιν Κράουτς και αυτή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ώστε να εξεταστεί πιο περιβάλλον είναι προσφορότερο για το παιδί.

Σε περίπτωση που και οι δύο οικογένειες διεκδικήσουν την επιμέλεια του μικρού κοριτσιού, τότε αρμόδιο για να αποφασίσει είναι το δικαστήριο. Αν δηλαδή την επιμέλεια αναλάβουν οι γονείς της άτυχης Καρολάιν ή του καθ' ομολογίαν δολοφόνου.

Παράλληλα το δικαστήριο θα κληθεί να αποφασίσει και για τους τρόπους επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα, ειδικά όσο εκείνος θα εκτίει την ποινή του.

Ο ίδιος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στις πρώτες του δηλώσεις από τη ΓΑΔΑ είχε αναφέρει πως «Με νοιάζει μόνο το παιδί… Έκρυψα την αλήθεια μόνο και μόνο για να μπορέσω να το μεγαλώσω» ενώ τις πρώτες ώρες της σύλληψής του είχε διαρρεύσει η πληροφορία πως ο ίδιος θα διεκδικήσει την επιμέλεια όταν εκτίσει την ποινή του.

Τα σενάρια για την ποινή του καθ' ομολογία δολοφόνου

Με βάση τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα, οι νομικοί επιχειρούν να κάνουν μια πρώτη εκτίμηση της ποινής που θα του επιβληθεί από το δικαστήριο. Όπως σημειώνεται είναι κλειδί στην υπόθεση η ομολογία του καθώς αν δεν υπήρχε θα διατηρούσε το δικαίωμα της αθωότητας. Πλέον αναμένεται η απολογία του με τον τακτικό ανακριτή να αποφασίζει αν θα κριθεί προφυλακιστέος μέχρι και τη δίκη.

Σύμφωνα με τον νομικό Γιάννη Μαρακάκη η ποινή του «μπορεί να φτάσει τα 16 χρόνια, το λιγότερο». «Διώκεται για δύο κακουργήματα και θα υπάρξει προσαύξηση δύο ετών για τη δολοφονία του σκύλου» επισήμανε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open. Όπως εξήγησε είναι η χαμηλότερη δυνατή ποινή εφόσον εξαντλήσει τις ευμενέστερες των συνθηκών. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA