Μενού
  • Α-
  • Α+

Είναι η ημέρα που σημάδεψε τα εγκληματολογικά χρονικά της Κύπρου: 23 Ιουνίου. Το 2012 οι Φίλιππος Λουκαϊδης 33 χρόνων, Μάριος Καραολής 28 χρόνων, ο Γιώργος Γεωργίου ή «Ρουσιάς» 35 χρόνων, που εργάζονταν ως άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη και δυο Ρουμάνοι ηλικίας 25 και 33 χρόνων ήταν τα θύματα του πενταπλού φονικού που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα. Στόχος ήταν ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης, ο οποίος εκείνη τη φορά είχε γλυτώσει από τις σφαίρες των επίδοξων εκτελεστών του.

Διαβάστε επίσης: Σολωμός Σολωμού: Από τη δολοφονία στον ιστό της σημαίας στην παραδοχή  Κουντακτσί

Ο ένας από τους δύο δράστες ήταν επαγγελματίας εκτελεστής και κατάφερε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα να δολοφονήσει με τη χρήση πυροβόλου όπλου τα πέντε θύματα του, τα οποία επέβαιναν σε όχημα, με 14 σφαίρες. Στη συνέχεια ο ψυχρός δολοφόνος επιβιβάστηκε στο όχημα του συνεργού του και τράπηκαν σε φυγή.

Ως δράστες συνελήφθησαν δύο Ελλαδίτες, 32 και 42 ετών, που είχαν επαφές με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και οι οποίοι ανέφεραν ότι είχαν ταξιδέψει στην Κύπρο για λόγους αναψυχής. Ως επιβαρυντικά στοιχεία φέρεται ότι είναι η παρουσία τους κοντά στο σημείο του φόνου, ενώ τα στοιχεία έγιναν γνωστά στις Αρχές από το αυτοκίνητο που είχαν νοικιάσει αλλά και από το ξενοδοχείο όπου διέμεναν με τα πραγματικά ονόματά τους.

Ο 29χρονος Δημήτρης Μαμαλικόπουλος και ο 41χρονος Αναστάσιος Τσεχιλίδης καταδικάστηκαν σε 5 φορές ισόβια.

Επόμενο θύμα ο πατέρας του επιχειρηματία

Δυο χρόνια μετά το πενταπλό φονικό της Αγίας Νάπας, που στόχο είχε τον δεύτερο γιο της οικογένειας, Φάνο Καλοψιδιώτη, άγνωστοι εκτέλεσαν το βράδυ της 20ης Ιουνίου του 2014 τον 77χρονο πατέρα του, Γιάννη Μαυρουδή Καλοψιδιώτη. Τα γάβγισμα των σκύλων ξύπνησαν τον 77χρονο, που βγήκε από το σπίτι του στο κτήμα να διαπιστώσει τι συνέβαινε. Ο  δολοφόνος άνοιξε πυρ από απόσταση 25 μέτρων με αποτέλεσμα ο πατέρας Καλοψιδιώτης να πέσει νεκρός. Θεωρήθηκε δεδομένο ότι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του 77χρονου ήθελαν να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στο γιο του θύματος, Φάνο, ο οποίος είχε ανοιχτά μέτωπα με τον υπόκοσμο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τη διετία που μεσολάβησε μεταξύ του πενταπλού φονικού και της δολοφονίας του Γιάννη Καλοψιδιώτη, η αστυνομία απέτρεψε τουλάχιστον άλλες δυο απόπειρες δολοφονίας εναντίον του.

Στις 23 Ιουνίου του 2016 κλείνει ο κύκλος

Τέσσερα χρόνια μετά το πενταπλό φονικό, ακριβώς την ίδια ημέρα, 23 Ιουνίου, οι εκτελεστές πέτυχαν το στόχο τους. Ο Φάνος Καλοψιδιώτης, δολοφονείται εν ψυχρώ από εκτελεστές οι οποίοι μπήκαν ατάραχοι σε εστιατόριο όπου ο «στόχος» τους έτρωγε με παρέα στην Αγία Νάπα και άρχισαν να πυροβολούν.

Από τα πυρά έπεσαν νεκροί ο επιχειρηματίας, ο αστυνομικός Χατζηευθυμίου και η σύζυγος του ενώ στη συνέχεια σκοτώθηκε και ο ένας εκ των δυο εκτελεστών από πυρά του δεύτερου εκτελεστή. Το αιματοκύλισμα συνέβη μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών του ζεύγους Χατζηευθυμίου.

https://www.youtube.com/watch?v=Zhl8oN6j_M8 Οι αρχές εκτιμούν ότι πίσω από το πενταπλό φονικό, τη στυγερή δολοφονία του πατέρα Καλοψιδιώτη και του Φάνου, κρύβεται ο ίδιος ηθικός αυτουργός ο οποίος παραμένει ασύλληπτος.

Για την υπόθεση, έχουν καταδικαστεί συνολικά 4 άνθρωποι με δια βίου φυλάκιση, ενώ άλλοι δυο που ενεπλάκησαν στην υπόθεση καταδικάστηκαν σε ολιγόμηνες ποινές φυλάκισης και έχουν ήδη αποφυλακιστεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA