Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Σταύρος Δογιάκης, τα ίχνη του οποίου αγνοούνταν από τη Δευτέρα, 21 Ιουνίου, βρέθηκε τελικά νεκρός μία μέρα αργότερα σε δασώδη περιοχή στην Αγία Παρασκευή.  Για όσους τον γνώριζαν ο Σταύρος Δογιάκης ήταν ένας εξαίρετος άνθρωπος με αθλητικές δραστηριότητες, λάτρης της καλής ζωής και ανοιχτόκαρδος. Οι φίλοι του ήταν διάσημοι θαμώνες της ταβέρνας Κρητικός στην Κάντζα (ήταν ιδιοκτήτης). Εκεί σύχναζαν επιχειρηματίες και καλλιτέχνες αλλά και απλοί άνθρωποι της περιοχής.  

Η ταβέρνα του Σταύρου Δογιάκη, (ήταν συνιδιοκτήτης με τον αδελφό του) στην Κάντζα, «Ο Κρητικός», ήταν και είναι για πολλούς μια από τις κορυφαίες στο είδος της, το κρέας. Αποτελεί για αρκετούς το… meating point της Αθήνας, αν και στη «μέση του πουθενά», στις ανατολικά του Υμηττού. Μάλιστα, οι περισσότεροι οδηγοί γαστρονομίας έχουν τον «Κρητικό» ψηλά στη λίστα τους για την ποιότητα των υλικών και το ψήσιμο. Και όλοι προτείνουν τον εκπληκτικό σιδηρόδρομο (στηθοπλευρές μοσχαριού). Οι διάσημοι πελάτες του «Κρητικού», πολλοί και φανατικοί. Δεν είναι φθηνό μαγαζί και προσιτό για όλους, αλλά είχε φανατικούς φίλους, όπως και επικριτές.

Η ιστορία του «Κρητικού» ξεκινάει το 1955, πάντα στο ίδιο μέρος, από τον πατέρα των παιδιών που στην αρχή το είχε ανοίξει ως μπακάλικο για να εξυπηρετεί τους κυνηγούς στην περιοχή ενώ αργότερα το μετέτρεψε σε μαγειρείο όπου έτρωγαν οι οικοδόμοι που δούλευαν σκληρά για την οικιστική ανάπτυξη των Μεσογείων.

Ο Σταύρος Δογιάκης ήταν 53 ετών, λάτρης του ποδοσφαίρου, των water sports και της καλής ζωής. Στην ταβέρνα του συχνάζουν άνθρωποι του επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού χώρου. Ο ίδιος είχε πολλούς διάσημους φίλους και έκανε παρέα με το σχεδιαστικό δίδυμο των DSquared2. Να σημειωθεί ότι ο Σταύρος Δογιάκης ήταν ενθουσιώδης κυνηγός, λάτρης της φυλής των Αγγλικών Δεικτών (Πόιντερ) τα οποία έφερνε από τη Μεγάλη Βρετανία και τους είχε έναν αρκετά μεγάλο χώρο πίσω από την ταβέρνα όπου τα εξέτρεφε.

Η εξαφάνιση τη Δευτέρα

Το μεσημέρι της Κυριακής, ο Σταύρος Δογιάκης είχε δώσει το «παρών» ως καλεσμένος σε έναν γάμο, ενώ φέρεται να επικοινώνησε τηλεφωνικά με μία γυναίκα, η οποία προσέχει την ηλικιωμένη μητέρα του προκειμένου να μάθει εάν πήρε τα φάρμακά της. Από τη Δευτέρα, 21 Ιουνίου, τα ίχνη του είχαν εξαφανιστεί. Το μεσημέρι της Τρίτης, 22 Ιουνίου, σε δασώδη περιοχή στην Αγία Παρασκευή βρέθηκε η σορός του

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Σταύρος Δογιάκης αναγνωρίστηκε από συγγενικό του πρόσωπο. Ο 53χρονος βρέθηκε κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή πεσμένος μπρούμυτα, 200 μέτρα από το αυτοκίνητό του. Έφερε τραύμα στο κεφάλι από πιστόλι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Στο σημείο βρίσκεται και ιατροδικαστής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι άφησε σημείωμα στον αδερφό του, Νίκο, με το οποίο φέρεται να τον καθιστά γενικό κληρονόμο του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA