Μενού
  • Α-
  • Α+

Την προσοχή των κατοίκων σε 4 περιοχές επέστησε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφορικά με την τήρηση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, προκειμένου να μην αλλάξουν επίπεδο. Συγκεκριμένα κ. Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι οι τέσσερις αυτές περιοχές, οι κάτοικοι των οποίων πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή είναι η «κίτρινη» Πάρος, η «πορτοκαλί» Κως, η «κίτρινη» Ρόδος και της «πράσινης» Ικαρίας.

Διαβάστε ακόμη: Τέλος οι μάσκες από την Πέμπτη 24 Ιουνίου - Τέλος και η απαγόρευση κυκλοφορίας

«Υπάρχουν τέσσερις περιοχές που μας δημιουργούν έναν μικρό προβληματισμό. Παρατηρούμε σ' αυτές τις περιοχές μικρές αυξήσεις κρουσμάτων και νέες συρροές την ίδια ώρα που σε όλη την Ελλάδα, όλοι οι δείκτες πέφτουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.

32 έτη η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων 

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου υποστήριξε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο Υπουργείο πως η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι πλέον τα 32 έτη, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι νέοι ξεκίνησαν να εμβολιάζονται πρόσφατα και πλέον πάνε διακοπές. Σύμφωνα με την κυρία Παπαευαγγέλου, πλέον το 1/3 των νοσηλευόμενων με COVID-19 στα νοσοκομεία είναι ηλικίας 25-35 ετών καθώς «η πανδημία αλλάζει πρόσωπο και αφορά άτομα νεαρότερης ηλικίας». 

«Όλοι έχουμε συνειδητοποιήσειο πως τα self test και ο εμβολιασμός έχουν συμβάλλει σημαντικά στην ανάκλαμψη του τρίτου κύματος» και «οι περισσότερες περιοχές της χώρας είναι κίτρινες και πράσινες».  Η κυρία Παπαευαγγέλου προειδοποίησε για τις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη,υποστηρίζοντας πως δεν αποκλείται να αυξηθούν τα κρούσματα και να αλλάξουν επίπεδο στον χάρτη επιδημιολογικής επιτήρησης. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA