Μενού
  • Α-
  • Α+

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών μετέβη σήμερα το πρωί (24/6) ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο οποίος τον ενημέρωσε για την κατάσταση σχετικά με τα κορονοπάρτι τα οποία διοργανώνονται πολύ συχνά, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε ακόμη: ΑΠΘ: 19χρονη έπεσε σε φρεάτιο στη διάρκεια κορονοπάρτι - Σοβαρή αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας της

Όπως ανέφερε ο κ. Νίκος Παπαϊωάννου, η ενημέρωση η οποία έκανε σχετίζεται «με τα λεγόμενα πάρτι τα οποία γίνονται στο ΑΠΘ». Τα στοιχεία τα οποία ανέφερε σχετίζονται όπως είπε τόσο με την ιδιότητα του ως πρύτανης όσο και ως πατέρας, ενώ στάθηκε σε τρεις βασικούς πυλώνες: Ο πρώτος της υγειονομικής διάστασης, ο δεύτερος έχει να κάνει με την ασφάλεια και ο τρίτος με την παράνομη οικονομική δραστηριότητα.

Υγειονομική βόμβα

Μιλώντας για την υγειονομική διάσταση, ο πρύτανης του ΑΠΘ ανέφερε ότι είναι προφανές πως σε τέτοια περίοδο τέτοιες συναθροίσεις μπορεί να λειτουργήσουν σαν "υγειονομική βόμβα”. Όσον αφορά την ασφάλεια, τόνισε ότι υπάρχει μια ανεξέλεγκτη κατάσταση που καμία είδους εγκληματικότητα και παραβατική συμπεριφορά δε μπορεί να αποκλειστεί σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε, ότι οι οργανωτές και οι διοργανωτές των πάρτι δεν έχουν να κάνουν με φοιτητικές παρατάξεις και φοιτητικούς συλλόγους καθώς περιφρουρούν τους χώρους και τις συγκεντρώσεις στο πανεπιστήμιο διότι πιστεύουν πως είναι το σπίτι τους.

Ο κ. Παπαϊωάννου, στάθηκε ιδιαίτερα στην οικονομική διάσταση λέγοντας πως τα στοιχεία τα οποία διαθέτει και κατέθεσε στον εισαγγελέα, "δείχνουν ότι υπάρχει μια παράνομη οικονομική δραστηριότητα πολλών χιλιάδων ευρώ η οποία συνοδεύεται, πιθανόν, και από νοθευμένα ποτά”.

«Όλα αυτά μας κάνουν να είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι και οφείλω ως πρύτανης να διαφυλάξω το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο από αυτές τις συγκεντρώσεις», τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτό που συμβαίνει "είναι μια αισχρή εκμετάλλευση της ανάγκης των νέων για εκτόνωση, όπου το εύκολο - παράνομο κέρδος δεν λογαριάζει την ίδια τη ζωή”.

«Δεν είναι ώρα να ρίχνουμε ευθύνες»

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, ανέφερε στη συνέχεια πως για αυτό το "κοινωνικό φαινόμενο πρέπει να υπάρχει αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων και ότι δεν είναι η ώρα να ρίχνουμε ευθύνες. Σημείωσε δε, ότι με την αστυνομία εδώ και ενάμιση χρόνο μια αγαστή συνεργασία και το Αριστοτέλειο έχει καθαρίσει από τους ναρκέμπορους. 

Σημειώνεται ότι, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έχουν παραγγελθεί περισσότερες από πέντε προκαταρκτικές έρευνες για πάρτι που έγιναν το τελευταίο τρίμηνο εντός του πανεπιστημίου κατά παράβαση των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού. Την έρευνα διενεργούν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές, που αναζητούν τους διοργανωτές.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου για τα πάρτι, την φύλαξη του πανεπιστημίου και τη συνεργασία με τις Αρχές:

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA