Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη Δευτέρα 28 Ιουνίου αναμένεται να καθοριστεί η προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας, του μωρού που μπροστά στα μάτια του δολοφονήθηκε η μητέρα του Καρολάιν Κράουτς από τον ίδιο του τον πατέρα Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» και έκανε γνωστό πως τα επόμενα 24ωρα αναμένονται εξελίξεις αναφορικά με την επιμέλεια της Λυδίας. «Θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε αυτό το παιδί να μη γίνει το τρίτο θύμα αυτής της ιστορίας. Η εισαγγελέας ολοκλήρωσε σε χρόνο ρεκόρ τις κοινωνικές έρευνες και όπως πιθανολογείται τη Δευτέρα το πρωί θα έχουμε τη διάταξη με την οποία θα καθορίζεται προσωρινά η επιμέλεια της μικρής Λυδίας. Θα πρέπει στη συνέχεια να υποβληθεί και αίτηση στο μονομελές πρωτοδικείο, που υπολογίζεται να εκδικαστεί το Σεπτέμβριο, με την οποία το δικαστήριο θα αποφασίσει για την οριστική επιμέλεια της μικρής», εξήγησε ο κ. Χαρμάνης σχετικά με τη διαδικασία για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας.

«Το θέμα μας είναι το συμφέρον του παιδιού. Η Αλόννησος είναι ένα πανέμορφο νησί και είναι ένα περιβάλλον που θα αγκαλιάσει το παιδί. Τόσο τη μητέρα της Καρολάιν, όσο και την ίδια την 20χρονη, το νησί τη λάτρευε», συνέχισε ο ίδιος, αναφορικά με το γιατί ζητάει την επιμέλεια του παιδιού η οικογένεια της άτυχης Καρολάιν. «Έχω πληροφορηθεί ότι είναι εξαιρετικοί άνθρωποι οι γονείς του συζυγοκτόνου. Αλλά μοναδικός γνώμονας είναι το συμφέρον του παιδιού. Στην Αθήνα αυτό το παιδί θα είναι το παιδί του φονιά στο σχολείο. Στην Αλόννησο θα είναι η κορούλα της Καρολάιν. Έχει μεγάλη διαφορά αυτό», τόνισε ο κ. Χαρμάνης.

«Καθυστερημένη η συγγνώμη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου»

«Η συγνώμη του συζυγοκτόνου είναι πολύ καθυστερημένη. Είχε λήξει η προθεσμία για τη συγνώμη. Αφού ήταν εν βρασμώ όπως ισχυρίζεται, η συγνώμη έπρεπε να έρθει μετά από λίγες ώρες. Οι δράστες που λειτουργούν εν βρασμώ συνειδητοποιούν τι έκαναν μέσα σε λίγες ώρες και ζητούν συγνώμη, όχι 37 ημέρες μετά», είπε ο κ. Χαρμάνης.

«Η διάταξη της κ. εισαγγελέως για τη μικρή θα είναι απολύτως σεβαστή από όλους. Ουδέποτε η μητέρα της Καρολάιν θέλησε να κόψει την επικοινωνία του παιδιού με τον άλλο παππού και τη γιαγιά του. Αν πάρει η ίδια την επιμέλεια, θέλει να την επισκέπτονται συχνά», κατέληξε ο κ. Χαρμάνης. «Προβλέψεις για δικαστικές αποφάσεις δεν κάνω», απάντησε ο ίδιος όταν του ζητήθηκε να κάνει μια εκτίμηση για την ποινή που αναμένεται να λάβει ο δράστης της δολοφονίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA