Μενού
  • Α-
  • Α+

Αλλάζει από αύριο, Δευτέρα 28 Ιουνίου, το σκηνικό αναφορικά με τα self test για τους εργαζομένους, αφού όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Τετάρτης (23/6) για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, θα εξαιρούνται πλέον όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, εάν και εφόσον έχουν περάσει 15 ημέρες από τη δεύτερη δόση. «Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας βελτιώνεται» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς. 

Διαβάστε ακόμη: Προνόμια εμβολιασμένων: Ποιοι χώροι ανοίγουν, πώς θα γίνεται ο έλεγχος

Παράλληλα θα συνεχιστεί η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία της Αττικής, η οποία θα ξεκινήσει και πάλι από την Πέμπτη 1η Ιουλίου, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκλέκτορας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Κακονίκος, μιλώντας στην εκπομπή «Κάτι Τρέχει με την Μάριον» στην ΕΡΤ1.

«Τα self test απέδειξαν την αξία τους στον περιορισμό της πανδημίας και η κυβέρνηση αποφάσισε να συνεχίσει τη διάθεσή τους. Όλα τα φαρμακεία στην Ελλάδα και στην Αττική, την Πέμπτη 1η Ιουλίου, στις 8 π.μ. θα αρχίσουν τη διανομή των δωρεάν self test σε όλους όσοι καθοριστούν με μεταγενέστερη οδηγία ότι είναι δικαιούχοι», δήλωσε αρχικά ο κ. Κακονίκος.

«Όπως γνωρίζουμε θα είναι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που οι δουλειές τους, τους φέρνουν σε επαφή με πολύ κόσμο. Είναι μια οργανωτική διευκόλυνση προκειμένου να γλιτώσουμε τις πολλές μετακινήσεις και τη συμφόρηση στα φαρμακεία και επειδή πλέον υπάρχει αρκετό απόθεμα, να αρκεί μία επίσκεψη για να πάρει κάποιος όλα τα self test που χρειάζεται για έναν μήνα καθώς προβλέπεται να γίνεται μία δοκιμή κάθε εβδομάδα. Αυτό διευκολύνει όλους τους εμπλεκόμενους: τους φαρμακοποιούς, τους πολίτες και την κυβέρνηση», προσέθεσε.

«Κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθεί και επίσημα ότι όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι θα απαλλαγούν από την υποχρέωση να παραλάβουν ή να δηλώσουν self test για οποιοδήποτε σκοπό, είτε αυτός είναι επαγγελματικός ή για ταξίδι στη χώρα», κατέληξε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA