Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα εμβόλια ετοιμάζονται τα οποία θα μας προστατεύουν απέναντι σε όλους του κορονοϊούς σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Η κυρία Θεοδωρίδου σε δηλώσεις της κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, την Δευτέρα 28 Ιουνίου, αποκάλυψε πως αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο νέα εμβόλια τα οποία θα στοχεύουν στη δημιουργία ανοσίας έναντι όλων των κορονοϊών.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Τα δύο όπλα ενάντια στη μετάλλαξη Δέλτα - Πόσο κινδυνεύουν οι εμβολιασμένοι

Συγκεκριμένα η κυρία Θεοδωρίδου ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε πειραματική φάση η παρασκευή εμβολίων που θα χρησιμοποιούν μια υβριδική πρωτεΐνη ακίδα. Όπως εξήγησε, πρόκειται για τμήματα πρωτεΐνης από διαφορετικές παραλλαγές κορονοϊού που θα χρησιμοποιηθούν σε αυτά τα εμβόλια για το κτίσιμο ανοσίας.

Δυναμική η εξέλιξη της επιδημίας 

«Η επιδημία έχει δυναμική εξέλιξη, οι ιοί πολεμούν με μεταλλάξεις, ο άνθρωπος με έρευνα και παρασκευή εμβολίων» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Θεοδωρίδου προσθέτοντας την ίδια στιγμή ότι πλέον μπορούμε να αποφύγουμε μελλοντικές επιδημίες

Σε ό,τι έχει να κάνει με την μετάλλαξη Δέλτα, σημείωσε ότι το τείχος ανοσίας πλέον απαιτείται να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 80% του ενήλικου πληθυσμού. Η κυρία Θεοδωρίδου υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη μετάλλαξη είναι πιο μεταδοτική και μέσα σε λίγες εβδομάδες αναβαθμίστηκε από μετάλλαξη σε παρακολούθηση σε μετάλλαξη ιδιαίτερης ανησυχίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA