ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/06/2021 13:36

Μουσικά κέντρα και κλαμπ: Πού δεν θα χρειάζεται μάσκα και πότε θα είναι απαραίτητο το rapid test

Στο 60% η μέγιστη κάλυψη και χωρίς τη χρήση μάσκας θα λειτουργούν τα μουσικά κέντρα και τα κλαμπ που θα χαρακτηριστούν ως αμιγείς χώροι

Μουσικά κέντρα και κλαμπ: Πού δεν θα χρειάζεται μάσκα και πότε θα είναι απαραίτητο το rapid test
(πηγή: Shutterstock)
Ανάγνωση:

Σε αμιγείς και μικτούς χώρους θα χωριστούν από τις 15 Ιουλίου τόσο τα μουσικά κέντρα όσο και τα κλαμπ. Οι ιδιοκτήτες και των συγκεκριμένων χώρων θα πρέπει να δηλώσουν τη μορφή του καταστήματός τους που θα απευθύνεται είτε σε πλήρως εμβολιασμένος είτε σε μικτό κοινό.

Διαβάστε ακόμη: Προνόμια εμβολιασμένων: Αυτές είναι οι αλλαγές

Όσοι αποφασίσουν να χαρακτηρίσουν τα μαγαζιά τους ως αμιγείς χώρους, τότε θα μπορούν να λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη στο 60% επί της συνολικής τους χωρητικότητας. Παράλληλα οι πελάτες θα μπορούν να εισέρχονται και να παραμένουν εκεί χωρίς τη χρήση μάσκας.

Υπενθυμίζεται πως αφορά πολίτες που έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες.

Για τα καταστήματα που θα λειτουργήσουν ως μικτοί χώροι, η μέγιστη κάλυψη της πληρότητα πέφτει στο 25% ενώ όλοι όσοι δεν ανήκουν στην κατηγορία των πλήρως εμβολιασμένων και όσων έχουν αποκτήσει ανοσία, τότε θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα rapid test των τελευταίων 48 ωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ