Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε αμιγείς και μικτούς χώρους θα χωριστούν από τις 15 Ιουλίου τόσο τα μουσικά κέντρα όσο και τα κλαμπ. Οι ιδιοκτήτες και των συγκεκριμένων χώρων θα πρέπει να δηλώσουν τη μορφή του καταστήματός τους που θα απευθύνεται είτε σε πλήρως εμβολιασμένος είτε σε μικτό κοινό.

Διαβάστε ακόμη: Προνόμια εμβολιασμένων: Αυτές είναι οι αλλαγές

Όσοι αποφασίσουν να χαρακτηρίσουν τα μαγαζιά τους ως αμιγείς χώρους, τότε θα μπορούν να λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη στο 60% επί της συνολικής τους χωρητικότητας. Παράλληλα οι πελάτες θα μπορούν να εισέρχονται και να παραμένουν εκεί χωρίς τη χρήση μάσκας.

Υπενθυμίζεται πως αφορά πολίτες που έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες.

Για τα καταστήματα που θα λειτουργήσουν ως μικτοί χώροι, η μέγιστη κάλυψη της πληρότητα πέφτει στο 25% ενώ όλοι όσοι δεν ανήκουν στην κατηγορία των πλήρως εμβολιασμένων και όσων έχουν αποκτήσει ανοσία, τότε θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα rapid test των τελευταίων 48 ωρών

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA