Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην Αλόννησο έφθασε λίγο πριν από τις 18.00 της Τρίτης η μητέρα της Καρολάιν, Σούζαν Κράουτς, μαζί με την εγγονή της, την ενός έτους Λυδία, όπου και θα εγκατασταθεί μετά την στυγερή δολοφονία στα Γλυκά Νερά. Η μικρή Λυδία θα ξεκινήσει τη ζωή της από την αρχή σε ένα νέο περιβάλλον, στο σπίτι της οικογένειας, με τους γονείς της δολοφονημένης μητέρας της. Γιαγιά και εγγονή αφότου έφθασαν στο νησί, μπήκαν σε ένα ασημί αυτοκίνητο, και μαζί με μια καλή φίλη της κυρίας Σουζάν πήγαν απευθείας στο σπίτι της οικογένειας Κράουτς στο νησί.

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά - Επιμέλεια: «Στην Αλόννησο είναι το παιδί της Καρολάιν, στην Αθήνα θα ήταν η κόρη του φονιά»

Σύμφωνα με την απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων, οι γονείς του καθ΄ ομολογίαν συζυγοκτόνου, από τον οποίο αφαιρέθηκε η γονική μέριμνα, θα μπορούν να τη βλέπουν 5 ημέρες τον μήνα από τις 10:00 έως τις 14:00, μόνο στην Αλόννησο. Εκεί όπου μεγάλωσε η μητέρα της, αλλά και εκεί που γνώρισε τον άνθρωπο που ερωτεύτηκε, αλλά της πήρε τη ζωή.

Και οι δύο πλευρές θέλησαν να αποφύγουν τις κάμερες για το καλό της μικρής Λυδίας, η τραγική ιστορία της οποίας συγκίνησε το πανελλήνιο, καθώς καταδικάστηκε από τον ίδιο της τον πατέρα να μεγαλώσει χωρίς τους γονείς της.

H συνάντηση της μητέρας του συζυγοκτόνου με τη μητέρα της Καρολάιν

Νωρίτερα, η μητέρα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, συνοδευόμενη από τον αδερφό του, συναντήθηκε με τη μητέρα της Καρολάιν, στην οποία παρέδωσε τη μικρή Λυδία για να την πάρει μαζί της στο νησί των Σποράδων, μετά την απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων.

Λίγα λεπτά μετά τις 09.00 το πρωί, η μητέρα του 33χρονου καθ’ ομολογίαν δολοφόνου βγήκε από την πλαϊνή είσοδο του σπιτιού με τη μικρή Λυδία στην αγκαλιά της. Μητέρα και γιος κατευθύνονται προς το αυτοκίνητο χωρίς να κάνουν καμία δήλωση.

Το μόνο που είπαν ήταν «ευχαριστούμε πολύ» όταν οι δημοσιογράφοι τους ευχήθηκαν καλή δύναμη.Σε σακίδιο πλάτης μεταφέρουν τα πράγματα του μωρού ενώ κρατούν σφιχτά στην αγκαλιά τη μικρή λίγο πριν την αποχωριστούν.

Έκλαιγαν συνεχώς οι δύο γιαγιάδες

Η συνάντηση των δύο πλευρών ορίστηκε σε άλλο σημείο από αυτό του σπιτιού, μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες. «Προστέθηκαν κάποια ψήγματα χαράς στην απέραντη θλίψη της. Στα μάτια αυτού του παιδιού θα βλέπει την Καρολάιν και της μοιάζει και καταπληκτικά, όπως μου είπε», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, το κλίμα ανάμεσα στις δυο γιαγιάδες ήταν φιλικό και η συγκίνησή τους ήταν έντονη. Οι δύο γυναίκες έμειναν μαζί για λίγη ώρα με τη μητέρα του συζυγοκτόνου να εξηγεί πρακτικά και ιατρικά θέματα για το παιδί.

Από την πλευρά του, ο δολοφόνος μέσω του δικηγόρου του, γνωστοποίησε πως η απόφαση του εισαγγελέα είναι σεβαστή. «Έγινε σεβαστή η απόφαση από τον εντολέα του, καθώς το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το καλύτερο για το παιδί». Τις τελευταίες εβδομάδες το ενός έτους παιδί βρισκόταν με την οικογένεια του πιλότου στην Αγία Παρασκευή.

Η Αλόννησος δίπλα στην οικογένεια της Καρολάιν

Όλη η Αλόννησος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της οικογένειας της αδικοχαμένης κοπέλας. Η Χαρίκλεια Θεοδώρου, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου, μίλησε στον ΑΝΤ1 για την απόφαση να δοθεί η προσωρινή επιμέλεια στην οικογένεια της Καρολάιν.

«Αρχίζει ένας Γολγοθάς, αλλά η Αλόννησος θα αγκαλιάσει τη μικρή Λυδία. Ωστόσο, ο ρόλος μας πρέπει να είναι διακριτικός, καθώς έχει χάσει και τους δύο γονείς. Το παιδί θα πρέπει να ξαναγεννηθεί και να ''υιοθετηθεί'' από ένα νέο περιβάλλον», σημείωσε.

Πατέρας Καρολάιν: «Αν το ήξερα θα του είχα τινάξει τα μυαλά στον αέρα»

Ο τραγικός πατέρας αναφέρθηκε στη Sun στα συναισθήματα που πλέον έχει μετά από τις αποκαλύψει για τον δολοφόνο της Καρολάιν. «Όταν το πληροφορήθηκα αργότερα, λυπήθηκα που δεν το ήξερα όταν τον είχα ακόμη μπροστά μου. Θα του είχα τινάξει τα μυαλά στον αέρα με όπλο και θα είχα δεχτεί πρόθυμα τις συνέπειες» ανέφερε ο Ντέιβιντ Κράουτς.

«Δε θα ξεχάσω ποτέ πώς ένιωσα. Ήταν σαν ένα παγωμένο χέρι να είχε φτάσει στο στήθος μου και πιάσει την καρδιά μου. Ήταν η χειρότερη μέρα της ζωής μου», είπε ο ίδιος αναφορικά με το πώς ένιωσε όταν άκουσε την είδηση του θανάτου της κόρης του.

Τέλος, μιλώντας για την πιθανότητα ο συζυγοκτόνος να εμπλέκεται σε παράνομες δραστηριότητες, ο ίδιος τόνισε ότι «Δεν μπορώ να το αποκλείσω. Η κόρη μου ήταν ένα άτομο που ήθελε τη δικαιοσύνη, ήθελε τα πράγματα να είναι σωστά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA