Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνελήφθη από αστυνομικούς το βράδυ της Πέμπτης (1/7) στην περιοχή του Ζωγράφου ο Χρήστος Παππάς, το «δεξί χέρι» του Νίκου Μιχαλολιάκου και ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Ο Χρήστος Παππάς θα περάσει το βράδυ στον 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών κι από εκεί στις φυλακές Δομοκού. Μάλιστα, όπως ανέφερε ανώτερη πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο Reader, εκτιμάται πως ο Χρήστος Παππάς δεν έφυγε ποτέ από την Ελλάδα.

Ποια είναι η Ουκρανή που τον έκρυβε

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχαν την πληροφορία και πραγματοποίησαν έφοδο σε διαμέρισμα στου Ζωγράφου όπου και πέρασαν χειροπέδες στον καταδικασμένο ως υπαρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Στο εν λόγω διαμέρισμα του παρείχε κρησφύγετο ακόμη ένα άτομο στο οποίο θα ασκηθεί ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., μια 52χρονη γυναίκα από την Ουκρανία που είχε πάρει ελληνική υπηκοότητα, υπέθαλπε τον καταδικασμένο Χρήστο Παππά από την 1η Οκτωβρίου, οπότε και καταζητείται.

Οπως μάλιστα αναφέρουν πληροφορίες, η γυναίκα που έκρυβε τον Χρήστο Παππά σε διαμέρισμα στου Ζωγράφου δεν ήταν καθόλου τυχαία. Η Ουκρανή ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Ηλία Κασιδιάρη το 2019 στον Δημο Αθηναίων. Το σπίτι στο οποίο τον φιλοξενούσε, τουλάχιστον το τελευταίο διάστημα, ήταν σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην οδό 28ης Οκτωβρίου στου Ζωγράφου.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: «Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο. Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.»

Χρήστος Παππάς: Καταζητούμενος για 9 μήνες

Τον Οκτώβριο του 2020 ο Χρήστος Παππάς είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών σε 13 χρόνια και 6 μήνες φυλάκισης αλλά διέφυγε της σύλληψης και καταζητούνταν μέχρι σήμερα από την ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, μέσω του δικηγόρου του, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, είχε δηλώσει στις 22 Οκτωβρίου 2020 ότι δεν θα παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές, αρνούμενος να εκτίσει την ποινή του για την κατηγορία της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης.  Η τελευταία φορά που είχε εμφανιστεί ο Χρήστος Παππας ήταν λίγες μέρες προτού καταδικαστεί, όταν και έδωσε το παρών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που έμενε, στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Χρήστος Παππάς: Ο γιος του χουντικού που κατέληξε υπάρχηγός της Χρυσής Αυγής

Γιος αξιωματικού του στρατού και στενού συνεργάτη της χούντας, ο Χρήστος Παππάς έμελλε να γίνει ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής και το «δεξί χέρι» του Νίκου Μιχαλολιάκου. Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι γιος αξιωματικού του στρατού, συνεργάτη της Χούντας των Συνταγματαρχών και ιδρυτικού μέλους της Χρυσής Αυγής. Ο Χρήστος Παππάς, εργάστηκε ως στέλεχος πωλήσεων και υπήρξε ιδρυτής των εκδόσεων Ηλιοφόρος εκδίδοντας βιβλία εθνικιστικού περιεχομένου. Αναφέρεται ως μέλος της νεολαίας της ΕΠΕΝ και αργότερα, διετέλεσε ιδρυτικό μέλος της Χρυσής Αυγής. Στενός συνεργάτη του Νίκου Μιχαλολιάκου, του οποίου έχει βαφτίσει την κόρη.

Στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με την Χρυσή Αυγή, ενώ την ίδια θέση κατέλαβε και στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.  Στις 29 Σεπτεμβρίου 2013 προφυλακίστηκε, με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα – ανακριτών, με την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Το Δεκέμβριο του ίδιου έτους απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει. Αποφυλακίστηκε στις 29 Μαρτίου 2015 μετά την παρέλευση του 18μηνου από τη σύλληψή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που είχε γίνει στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2013 στο σπίτι του Παππά στην Ανατολή Ιωαννίνων, βρέθηκαν δύο όπλα χωρίς άδεια και πλήθος από ναζιστικά memorabilia. Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν δύο φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεται να είναι ντυμένος με την επίσημη στολή των SS χαιρετώντας ναζιστικά μπροστά από ναζιστική σημαία, ενώ στην δεύτερη να φοράει το περιβραχιόνιο των ναζί.

Σε άλλο φωτογραφικό υλικό παρουσιάζεται με την οικογένειά του να χαιρετάει ναζιστικά, να μαθαίνει στα παιδιά του να χαιρετούν ναζιστικά, ενώ ευχετήριες κάρτες του ίδιου και της συζύγου του φέρουν τη σβάστικα και χρονολογία σύμφωνα με ημερολόγιο που ξεκινά από το έτος γέννησης του Χίτλερ. Την ίδια ώρα βέβαια ο ίδιος αρνούνταν κάθε σχέση με τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό και τις ιδέες του Χίτλερ...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA