Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. παρουσίασε την πλήρη επιδημιολογική εικόνα της χώρας, δίνοντας έμφαση στις περιοχές που υπάρχει έντονα αυξητική τάση της πανδημίας το τελευταίο διάστημα, όπως είναι η Αττική, η Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο και μάλιστα στις νεότερες ηλικίες.

Διαβάστε ακόμη: «Καμπανάκι» από Αδωνι: Αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα η εικόνα της Ελλάδας θα είναι διαφορετική

Όπως καταγράφεται στις ιχνηλατήσεις, στις οποίες αναφέρθηκαν στη συνέχεια ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, οι χώροι διασκέδασης και οι συναθροίσεις είναι οι βασικές εστίες μετάδοσης.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, παρουσίασε τους πίνακες με την εμβολιαστική κάλυψη ανα περιφέρεια και τόνισε ότι είναι παντού διαθέσιμα και εμβόλια και ραντεβού. Οι υπουργοί Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, επiσήμαναν τη σημασία συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και του εντοπισμού συγκεκριμένων προβλημάτων ανα περιοχή, ώστε να γίνει στοχευμένη εμβολιαστική προσπάθεια. Από πλευράς όλων των στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πήραν το λόγο εκφράστηκε η ανάγκη να ενταθεί η εμβολιαστική εκστρατεία  και να γίνει ακόμη πιο στενή η συνεργασία με την κυβέρνηση και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας αλλά και με την εκκλησία για την αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, επιφορτίστηκε από τον Πρωθυπουργό με τον συντονισμό ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις εμβολιαστικές υπηρεσίες ώστε να προχωρήσει πιο γρήγορα ο εμβολιασμός σε συγκεκριμένες περιοχές.   

Μητσοτάκης σε ΚΕΔΕ: «Είμαστε πάνω από τα 6.000 ενεργά κρούσματα»

Να βοηθήσει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε και οι πλεον δύσπιστοι πολίτες να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο, ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και τις ηγεσίες των Υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών, προσθέτοντας πως τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση στα κρούσματα πάλι. 

«Θα χρειαστούμε τη βοήθεια, την πιο ενεργό συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να μπορέσουμε να πάμε στο επίπεδο της μικροκλίμακας του κάθε Δήμου, ώστε να εντοπίσουμε ανεμβολίαστους συμπολίτες μας οι οποίοι θα μπορούσαν με την κατάλληλη επιχειρηματολογία να εμβολιαστούν. Θα χρειαστούμε τη βοήθειά σας και σε ζητήματα ελέγχων, ειδικά σε καταστήματα στα οποία είναι πιο “επιρρεπή” -για να το πω έτσι ευγενικά- σε μία διασκέδαση, η οποία είναι συνυφασμένη με την πιο γρήγορη εξάπλωση του ιού» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA