ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/07/2021 17:24

Στάσεις εργασίας σε ΗΣΑΠ και λεωφορεία την Τρίτη 6 Ιουλίου και την Τετάρτη 7 Ιουλίου

Χωρίς λεωφορεία και τρένα θα μείνει η Αττική την Τρίτη 6 Ιουλίου αλλά και την Τετάρτη 7 Ιουλίου - Ποιες ώρες θα είναι η στάση εργασίας

Στάσεις εργασίας σε ΗΣΑΠ και λεωφορεία την Τρίτη 6 Ιουλίου και την Τετάρτη 7 Ιουλίου
Στάσεις εργασίας σε ΗΣΑΠ και λεωφορεία την Τρίτη 6 Ιουλίου και την Τετάρτη 7 Ιουλίου
Ανάγνωση:

Χωρίς λεωφορεία και τρένα θα μείνει η Αττική την Τετάρτη 7 Ιουλίου και την Τρίτη 6 Ιουλίου. Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ προκήρυξαν στάση εργασίας για την Τετάρτη 7 Ιουλίου από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας. Η στάση ανακοινώθηκε από το το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζόμενων Κίνησης ΣΤΑ.ΣΥ. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες υπό τις οποίες εκτελούνται κάποια δρομολόγια τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς και για τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας.

Διαβάστε επίσης: Ελεγχοι στη διασκέδαση: «Λουκέτο» με την πρώτη παράβαση σε μαγαζιά, στη δημοσιότητα οι παραβάτες

Πιο συγκεκριμένα, σημειώνουν ότι «στην είσοδο του δεύτερου μήνα του καλοκαιριού και ενώ οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος είναι πολύ υψηλές, στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο δρομολογούνται συρμοί που εκτός των άλλων, δεν λειτουργεί καν το κλιματιστικό στην καμπίνα οδήγησης!!! Καλούνται δηλαδή οι ηλεκτροδηγοί να παραλάβουν τραίνα τα οποία όλη την ημέρα τρέχουν εκτεθειμένα στις υψηλές θερμοκρασίες, επειδή η εταιρεία δεν πρόλαβε να επιδιορθώσει εγκαίρως τα κλιματιστικά τους!!!”.

Επιπλέον επισημαίνουν πως «τα στελέχη που διαχειρίζονται είτε την επισκευή είτε τη δρομολόγηση των τρένων, αρκούνται στην πραγματοποίηση υποτυπώδους συγκοινωνίας στις Γραμμές 1, 2 & 3».

«Τα εξοντωτικά επίσης βαρδιολόγια που εφαρμόζονται στη Γραμμή 3 του Μετρό, σε συνδυασμό με την άρνηση της Διοίκησης να ενσκήψει στο πρόβλημα, κωφεύοντας επιδεικτικά, δεν αφήνουν σε εμάς άλλα περιθώρια, αφού η υπομονή μας εξαντλήθηκε» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Στάση εργασίας προκήρυξαν και εργαζόμενοι στα λεωφορεία. Ειδικότερα, από την Τρίτη 6 Ιουλίου, το Συνδικάτο Εργαζομένων εξήγγειλε 5ωρες στάσεις εργασίας από τις 12:00 ως τις 17:00. Οι οδηγοί καλούνται να μην δουλεύουν με διακεκομμένο ωράριο ή να εργάζονται στα ρεπό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΡΕΝΟ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ