Μενού
  • Α-
  • Α+

Εξακολουθεί να καίει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Λευκίμμης Σουφλίου στον Έβρο, πίσω από τα στρατόπεδα που υπάρχουν μετά τον Προβατώνα.

Διαβάστε ακόμη: Ενισχύονται οι βόρειοι άνεμοι στη χώρα – Στο «κόκκινο» η Αττική για φωτιά

Μάλιστα έπειτα από εντολή της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας έχει εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους το χωριό Λευκίμμη, ενώ επειδή κάποιοι ηλικιωμένοι κάτοικοι αρνούνταν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία και να τους ξεκαθαρίσει πως πρέπει να απομακρυνθούν σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, στη «μάχη» της κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς έχει ριχθεί και το ρωσικό «θηρίο», το πυροσβεστικό αεροπλάνο Beriev Be-200, το οποίο ήδη επιχείρησε την πρώτη ρίψη νερού.

Το απόγευμα ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 24 οχήματα και 90 πυροσβέστες. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν και τέσσερις ομάδες πεζοπόρο τμήμα. H πυρκαγιά καίει σε δύσβατη περιοχή.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fevros24%2Fvideos%2F219445083367206%2F&show_text=0&width=560

Επιτόπου βρίσκονται από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος με τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Δαρούση, Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Πιτιακούδη και Τυχερού Γιώργο Δουκαλέτση, αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς με την τοπική ηγεσία της Πυροσβεστικής. Οι προσπάθειες είναι μέχρι να νυχτώσει, με τη σημαντική βοήθεια των εναέριων μέσων να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, για να μην γίνει ανεξέλεγκτη.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fevros24%2Fvideos%2F405516567447911%2F&show_text=0&width=267
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA