Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου (10/7) στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Χαλκίδας, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού που προκάλεσε τη φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Χαμηλοβούνι, Τ.Κ. Στύρων του δήμου Καρύστου Ευβοίας. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Πρόκειται για ένα αγρότη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι πήγε να βάλει μπροστά ένα φορτηγάκι, αλλά από σπίθες που πετάχτηκαν από την εξάτμιση άρπαξαν φωτιά χόρτα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει η πυρκαγιά. Ο 57χρονος θα οδηγηθεί σήμερα το μεσημέρι στον εισαγγελέα.

Την ίδια ώρα, βελτιωμένη δείχνει η κατάσταση στη φωτιά στα Στύρα Ευβοίας, η οποία χθες, Σάββατο, είχε λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν οι οικισμοί Νημποριό και Καγκαδαίοι, ενώ εστάλη και μήνυμα στο 112 από την Πολιτική Προστασία για απομάκρυνση των κατοίκων.

Σήμερα, Κυριακή, η Πυροσβεστική εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία για την κατάσβεση της φωτιάς ενώ επί τόπου επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 23 οχήματα. Νωρίτερα, τις προσπάθειες κατάσβεσης συνέδραμαν εννέα εναέρια μέσα. 

Σε ύφεση είναι και όλες οι υπόλοιπες φωτιές που εκδηλώθηκαν χτες και συγκεκριμένα στον Βαρνάβα Αττικής, στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο. Μέχρι και αυτή την ώρα δεν επιχειρούν εναέρια μέσα, αλλά παραμένουν όλες οι επίγειες δυνάμεις και καταβάλουν προσπάθειες να τις θέσουν υπό πλήρη έλεγχο πριν το μεσημέρι, καθώς αναμένεται ενίσχυση των ανέμων.

Πριν από λίγη ώρα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον Βαρνάβα Αττικής, ενώ από τη νύχτα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία που είχε διακοπεί και στον Ασπρόπυργο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA