Μενού
  • Α-
  • Α+

Με χειροπέδες βρέθηκε μία 62χρονη Βουλγάρα, μέλος κυκλώματος που πραγματοποιούσε τηλεφωνικές απάτες με στόχο ηλικιωμένους, ύστερα από επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών στο Ολυμπιακό Χωριό. «Το παιδί σου έχει τραυματιστεί σοβαρά... Πρέπει να μπει άμεσα στο χειρουργείο... Χρειάζονται χρήματα...», ήταν οι φράσεις - καρμπόν που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος, προκειμένου να πείσουν κυρίως ηλικιωμένα άτομα ότι το παιδιά τους πρέπει άμεσα να χειρουργηθούν και χρειάζονται χρήματα για να σωθεί η ζωή τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο από 11 περιπτώσεις, η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα κατάφερε να αποκομίσει πάνω από 134.000 ευρώ. Ωστόσο, η δράση του κυκλώματος έλαβε τέλος το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, όταν το κόλπο έγινε αντιληπτό από πολίτη - επίδοξο θύμα ο οποίος κάλεσε την Αστυνομία.  Στο σημείο συνάντησης, οι άνδρες του Τ.Α. Αχαρνών πέρασαν χειροπέδες στην 62χρονη Βουλγάρα την ώρα που παραλάμβανε το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ από το επίδοξο θύμα. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δυο ακόμα συνεργοί της: ένας άνδρας και μια γυναίκα.

Παζάρι ακόμη και για 80.000 ευρώ

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η δράση της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας ξεκίνησε στις αρχές του έτους, με τηλεφωνικές κλήσεις κατά τις οποίες παρουσιάζονταν ως γιατροί νοσοκομείου. Με το πρόσχημα ότι το παιδί τους κινδυνεύει και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης κατάφεραν να αποσπάσουν 16.000 ευρώ από ηλικιωμένη στο κέντρο της Αθήνας, 20.000 ευρώ από άλλη ηλικιωμένη στη Νέα Ερυθραία, 19.000 ευρώ πάλι από ηλικιωμένη στη Νέα Ιωνία, ενώ είχαν φτάσει να ζητούν έως και 80.000 ευρώ από υποψήφιο θύμα τους. Είναι ενδεικτικό, ότι την προηγούμενη ημέρα είχαν πραγματοποιήσει κλήση σε σπίτι ηλικιωμένης στο Μαρούσι και ξεκίνησαν το... παζάρι από 35.000 ευρώ!

Στην κατοχή της 62χρονης Βουλγάρας που συνελήφθη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα χρυσαφικά, ενώ μετά από έρευνα στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα, κάρτα sim και το χρηματικό ποσό των 1.090 ευρώ. Η προανάκριση είναι σε εξέλιξη, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες και για την σύλληψη των συνεργών της. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA