Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς και ο EMA προειδοποιεί ότι η ινδική μετάλλαξη θα κυριαρχήσει στην Ευρώπη έως τα τέλη Αυγούστου κατά 90%, οι ειδικοί είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι, καθώς αρκετές περιοχές εμφανίζουν πολύ υψηλό ιικό φορτίο κορονοϊού. Οι περιοχές που προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία στους ειδικούς είναι οι Κυκλάδες και κυρίως η Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος και Ίος.

Υψηλό επιδημιολογικό φορτίο καταγράφεται και στην περιφέρεια Αττικής και ιδιαίτερη έμφαση γίνεται στον νότιο τομέα, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ. Προβληματισμός επικρατεί και για την Κρήτη, όπου η Νο1 πηγή ανησυχίας είναι το Ρέθυμνο και στη συνέχεια το Ηράκλειο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα. Τα κρούσματα όμως αυξάνονται και σε άλλες περιοχές, όπως στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη Θεσσαλία.

Οι επιδημιολόγοι ανησυχούν ιδιαίτερα για τα νησιά, τους τουριστικούς προορισμούς και εξετάζουν την εντατικοποίηση των ελέγχων στους εργαζόμενους στον τουρισμό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μια πρόταση να γίνονται τεστ στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους που δουλεύουν στον τουρισμό, κυρίως στα νησιά, δύο φορές την εβδομάδα, ένα rapid test κι ένα self test.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA