Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τη μετάλλαξη Δέλτα, την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού και την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων μίλησε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καπραβέλος αναφέρθηκε στις περιπτώσεις πλήρως εμβολιασμών που νόσησαν από κορονοϊό, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν αναπτύξει υψηλό τείχος ανοσίας από τα αντισώματα. Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα μια νοσηλεύτρια. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, μια νοσηλεύτρια εμβολιάστηκε πλήρως στις διακοπές της και ενώ είχε αναπτύξει υψηλό τείχος ανοσίας, νόσησε, αλλά εμφάνισε ήπια συμπτώματα και δεν χρειάστηκε νοσηλεία. «Κανένας εμβολιασμένος δεν νοσηλεύτηκε. Είναι ο καιρός να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί», τόνισε. 

Ο κ. Καπραβέλος επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να χτιστεί το απαραίτητο τείχος ανοσίας, καθώς χωρίς αυτό η μετάλλαξη Δέλτα θα μας καταστρέψει. «Έχουμε ένα τείχος ανοσίας υψηλό και έχουμε και τη φυσική ανοσία από εκείνους που έχουν νοσήσει. Μπορούμε να τα καταφέρουμε», πρόσθεσε. Παράλληλα, εξήγησε ότι το σύστημα υγείας δεν πρέπει να ξαναπιεστεί, αναφέροντας ότι αν και δεν υπήρχαν πολλές εισαγωγές με κορονοϊό η υπόλοιπη εφημερία ήταν δύσκολη. «Δεν πρέπει να διαταραχθεί ο ρυθμός των νοσοκομείων. Προσπαθούσαμε να σώσουμε ζωές και είδαμε τον χάρο με τα μάτια μας».

Επίσης, ανέφερε πως «από τη στιγμή που τα μοντέλα πρόβλεψης μιλάνε για αύξηση κρουσμάτων και μάλιστα από μια υπερμεταδοτική μετάλλαξη, όπως είναι η ινδική (Δέλτα), με δεδομένο τις δυνατότητες του συστήματος υγείας, η πρόληψη και η επιτάχυνση των εμβολιασμών και να προσέξουμε με μάσκες και αποστάσεις, αποτελεί κρίσιμο σημείο να αποτρέψουμε την καταστροφή του τέταρτου κύματος».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA