ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/07/2021 13:28

Freedom pass: 109.000 αιτήσεις την πρώτη ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας

Περισσότεροι από 100 χιλ. από τους 250χιλ. δικαιούχους έκαναν αιτήσεις για το Freedom pass από την πρώτη ημέρα που άνοιξε η σχετική πλατφόρμα

Freedom pass: 109.000 αιτήσεις την πρώτη ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας
(Πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Ξεπέρασαν τις 100 χιλ. οι αιτήσεις για την απόκτηση του Freedom pass από την πρώτη κιόλας ημέρα που άνοιξε η σχετική πλατφόρμα. Στου δικαιούχους χορηγείται η οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ ενώ βασική προϋπόθεση είναι όσοι έχουν γεννηθεί από το 1996-2003 να έχουν ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολιασμού ή έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο.

Διαβάστε ακόμη: Freedom pass: Ανοιξε η πλατφόρμα για την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ - Προϋπόθεση ο εμβολιασμός

Λόγο για «έναν πάρα πολύ ικανοποιητικό αριθμό» έκανε ο Υφυπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης Γεώργιος Γεωργαντάς. Προσέθεσε δε πως το ενδιαφέρον τους για τα 150€ εκδήλωσαν 109.000 νέοι από τους 250.000 δικαιούχους, οι οποίοι έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου.

Όπως είπε, ο κ. Γεωργαντάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μετά την ανακοίνωση του Freedom Pass στις 28 Ιουνίου, πάνω 500.000 νέοι προγραμμάτισαν το ραντεβού τους για να εμβολιαστούν ενώ δήλωσε ότι «πλησιάζουμε το 30% σε αυτή την κατηγορία».

Εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία του για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος και ανέφερε πως «θέλουμε να διατηρήσουμε αυτό τον ρυθμό εμβολιασμών ώστε στα τέλη του Αυγούστου ή τις αρχές του Σεπτέμβρη να βρισκόμαστε κοντά στο 70% που είναι ο στόχος μας».

«Αύριο ξεπερνάμε την χορήγηση 10 εκατ. δόσεων εμβολίων στη χώρα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικα με τον κατ' οίκον εμβολιασμο διευκρίνισε ότι «Την αίτηση για κατ’ οίκον εμβολιασμό την κάνει ο ιατρός του ενδιαφερόμενου, όχι ο ίδιος. Θα δικαιολογήσει τις ασθένειες που έχει ο ενδιαφερόμενος και πρέπει να εμβολιαστεί κατ’ οίκον. Από εκεί και πέρα έχει δημιουργηθεί μια λίστα ιατρών από την περιοχή του ενδιαφερόμενου, ένας εκ’ των οποίων έρχεται στο σπίτι του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
FREEDOM PASS ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ